fbpx
Tulcea

George Şişcu, deputat PNL: Programul „Sprijin pentru România”!

Programul „Sprijin pentru România” nu este unul populist. Oamenii nu mai pot suporta singuri povara crizelor! Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR adoptă un plan curajos de măsuri pentru a susține economia și a-i sprijini pe români să treacă mai ușor peste turbulențele externe care se manifestă din plin în această perioadă.

Liderii PNL, PSD și UDMR au validat programul „Sprijin pentru România”, un pachet de măsuri de 17,4 miliarde de lei, din care 9 miliarde vor veni din fonduri europene.

Nu putem lăsa ca efectele crizei energetice sau ale războiului din regiune să ne împovăreze. Românii au suportat cu greu cei doi ani de pandemie, iar noi liberalii, alături de partenerii noștri din coaliția guvernamentală, suntem datori să intervenim și să oferim sprijin oamenilor, dar și firmelor aflate în nevoie.

Sunt măsuri care vor avea efecte benefice imediate și aș enumera doar câteva dintre acestea: acordarea de granturi de până la 400.000 de euro pentru companiile afectate de conflictul din Ucraina, credite de maxim 50.000 de lei prin programul Student Invest, vouchere de 50 euro pentru persoanele vulnerabile, creșterea valorii tichetelor de masă sau 200 de lei în plus pentru salariul minim.

Este bine că guvernul condus de Nicolae Ciucă a reușit să găsească înțelegere la Bruxelles pentru ca parte din finanțarea pentru acest proiect să fie acoperită din bani europeni.

Vrem să păstrăm locurile de muncă și să sprijinim companiile, cum ne propunem să-i încurajăm pe tineri să meargă la școală sau să le oferim pacienților condiții normale pentru a fi tratați în spitale.

„Sprijin pentru România” nu e un program populist, pentru că aceste măsuri sunt acordate țintit, pe o perioadă determinată și în condiții excepționale, pe fondul creșterii inflației. Nu le putem cere oamenilor să suporte integral povara crizelor care se succed una după alta. Este destul. Statul trebuie să preia o parte din costuri, pentru a face tranziția către normalitate mai ușoară.

Acești bani vor merge până la urmă în economie, dar vor ajunge și la persoanele vulnerabile care au nevoie de ajutor. Este un program ambițios, dar necesar în același timp, care va aduce echilibru în economie și care oferă un sprijin concret românilor.

 

George Șișcu

Deputat PNL în Parlamentul României

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button