fbpx
Tulcea

George Șișcu, deputat PNL Tulcea: ”Șoferii vor putea contesta de acum procesele verbale de contravenție la judecătoriile de domiciliu!”

De la sfârșitul acestei luni, șoferii care au încălcat prevederile Codului Rutier și care se consideră nedreptățiți prin sancțiunea primită pot contesta procesul verbal de contravenție și la judecătoria de domiciliu. Până acum dacă fapta se constata în alt județ, de exemplu, la judecătoria cu competență în zonă putea fi contestat procesul verbal de contravenție.
Săptămâna trecută a fost publicată în Monitorul Oficial o modificare importantă a Codului Rutier, pe care am susținut-o și am votat PENTRU atât în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, cât și în plen. Astfel, li se va permite de acum înainte șoferilor să conteste procesele verbale care stabilesc contravenții și la judecătoriile în ale căror rază teritorială își au domiciliul.
Până de curând, Codul Rutier prevedea că acestea pot fi contestate doar la Judecătoria din raza localității în care s-a produs prezumtiva faptă. Epopeea acestei modificări legislative a fost una lungă, dar din această săptămână are toată puterea de lege a statului român. Atât timp cât legislația generală permite soluționarea plângerilor contravenționale și la instanțele competente de la domiciliul contravenientului, indiferent de locul săvârșirii faptei prezumate a fi fost comise, consider că prevederea trebuia transpusă și în Codul Rutier ca atare!” – a transmis George Șișcu, deputat PNL Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button