Tulcea

Silviu Feodor, deputat CRLR: ”Felicitări, David Popovici”

David Popovici a impresionat o lume întreagă la Campionat Mondial de Natație pentru juniori din Ungaria, dar și zilele trecute la Campionatul European pentru seniori de la Roma, unde a luat din nou aurul, atât la proba de 200 m liber, cât și la cea de 100 m liber, devenind la 17 ani dublu campion mondial și european la înot.
“Pe sportivul David Popovici l-am cunoscut când venise cu antrenorul său, Adrian Rădulescu, la festivitatea de la Teatrul Național din București de decernare a Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație, unde a fost recompensat și antrenorul pentru activitatea din anul precedent.
David Popovici a fost foarte încântat de faptul că reprezint în Parlamentul României etnia marelui Ivan Patzaichin, sportivul căruia îi poartă un respect deosebit pentru performanțele sale de excepție. Ivan Patzaichin al nostru rămâne idolul lui David Popovici.
«Încerc să ajung ca Ivan Patzaichin!» – mi-a spus atunci David. Zicea că Ivan Patzaichin îi este model, despre care a aflat inițial de la părinți, care îl știau mai bine, ca om, sportiv, antrenor. Părinții i-au povestit despre Ivan Patzaichin și ce-a însemnat Ivan pentru România. Apoi, David s-a uitat la reușitele sportive ale acestuia și a hotărât că vrea să fie ca Ivan Patzaichin!
I-am urat în acea seară, la festivitatea de la Teatrul Național din capitală, să i se împlinească visul, l-am încurajat să devină un mare sportiv, precum Ivan Patzaichin al nostru, care a activat la același Club “Dinamo” din București. Pentru performanțele sale din această vară nu pot să spun decât «Felicitări, David Popovici!»” – ne-a relatat președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, deputatul Silviu Feodor.
Back to top button