COVID 19 la Tulcea: Peste o mie de autoizolaţi la domiciliu!

În cursul zilei de azi, 21.03.2020, în cadrul Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, activat din ordinul prefectului judeţului Tulcea, s-au făcut verificări ale bazei de date cu persoanele aflate în atoizolare ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

-la nivelul județului Tulcea, la data de 21.03.2020, sunt înregistrate 1080 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 226 în municipiul Tulcea, în creştere față de ziua precedentă. Până azi, 21 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 93 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 28 persoane.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 1586 controale din care 379 în data de 20 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea au aplicat opt sancţiuni contravenţionale.

IMPORTANT: Începând cu data de 21.03.2020 comunicarea numărului de teste COVID 19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate şi informaţiile despre starea de sănătate a persoanelor depistate pozitiv se comunică doar de Grupul de Comunicare Strategică prin intermediul Buletinelor de presă zilnice. 

Pentru corecta informare a populaţiei aceste buletine de presă zilnice vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare.

CA URMARE A FAPTULUI CĂ ÎN SPAŢIUL PUBLIC AU APĂRUT INFORMAŢII FALSE CU PRIVIRE LA APLICAREA UNOR RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE SPRE ŞI DINSPRE UNELE LOCALIZĂŢI DIN JUDEŢUL TULCEA FACEM PRECIZAREA CLARĂ CĂ NU AVEM NICIO LOCALITATE IZOLATĂ DIN CAUZA PANDEMIEI COVID 19.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național.”

Back to top button