COVID 19: Rezultatele testelor prelevate până acum sunt NEGATIVE!

Potrivit COMUNICATULUI Instituţiei Prefectului emis azi, la Tulcea nu se confirmă, pentru moment, niciun caz de infectare cu noul COVID 19. Numărul persoanelor aflate în autoizolare a crescut foarte mult în ultimele patru zile de la mai puţin de 100 în weekend la peste 400 în ziua de ieri, 18 martie 2020. Vestea bună a venit însă în această dimineaţă de la centrele de testare unde au fost evaluate negativ probele prelevate la Tulcea de la tânărul de 30 de ani revenit din Norvegia şi de la tânăra de 19 ani revenită din Germania, care au fost, ambele, NEGATIVE! Iată şi comunicatul oficial, ca atare:

„Azi, 19.03.2020, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţ Tulcea a avut loc şedinţa Grupului de coordonare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care au fost adoptate măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu Coronavirus COVID 19.

În timpul şedinţei au fost discutate acţiunile desfăşurate ieri, 18.03.2020 și sarcinile ce revin fiecărui membru al grupului pentru ziua de azi, 19.03.2020 pentru limitarea evoluției acestuia.

La nivelul județului Tulcea, la data de 19.03.2020, sunt înregistrate 414 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 135 în municipiul Tulcea, în creştere față de ziua precedentă.  De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 22 persoane.

Începând cu data de 13.03.2020 de la 26 de persoane s-au recoltat probe biologice în vederea testării Covid 19, iar rezultatele testării pentru 21 dintre aceste persoane au fost NEGATIVE. Facem precizarea că ultimele două rezultate negative sunt ale persoanelor cărora li s-au prelevat săptămâna aceasta probe biologice după ce au fost aduse la Spitalul Judeţean cu izoleta: un tânăr de 30 de ani revenit din Norvegia şi o tânără de 19 ani revenită din Germania.

Până la această dată, 19.03.2020, judeţul Tulcea nu are confirmat niciun caz de infectare cu virusul COVID 19, fiind unul dintre judeţele ţării în care prezenţa virusului nu a fost confirmată!

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J, până în prezent s-au efectuat în total 925 controale din care 192 în data de 18 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național.!

Back to top button