Alte partide

Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac au preşedinţii lor la Tulcea!

- primul l-a numit pe Radu Ricu, al doilea îl confirmă pe Victor Tarhon

Situaţie de toată jena în Partidul Mişcarea Populară, nu doar la nivel central unde Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac îşi revendică … „mărul” lăsat moştenire de Traian Băsescu, ci şi la nivel judeţean unde, de ieri, partidul de 2-3% are doi preşedinţi de filială: Radu Ricu, numit de Cristian Diaconescu interimar, şi respectiv Victor Tarhon, reconfirmat de Eugen Tomac.

Rupt în două tabere în urma unui congres ce a avut loc luna trecută şi în urma căruia a fost înlocuit de la conducere Cristian Diaconescu cu Eugen Tomac Partidul Mişcarea Populară se judecă în instanţă pentru a valida schimbarea preşedintelui. Deocamdată, până la finalizarea procesului, justiția a decis că Partidul Mişcarea Populară este cel înscris în Registrul național, respectiv cel condus de Cristian Diaconescu. În consecință, ieri Cristian Diaconescu a „remaniat” conducerile din 9 filiale, printre care şi Tulcea, numind noi președinți, cu titlu interimar, pe o perioadă de 6 luni. La Tulcea, de exemplu, a fost numit Radu Ricu în locul lui Victor Tarhon, consilier judeţean ales şi ocupant al fotoliului de vicepreşedinte la Consiliului Judeţean Tulcea.

Comunicate de presă ale PMP 1 şi PMP 2

Pe persoană fizică, Lucian Iliescu, care semnează drept „purtător de Cuvânt PMP”, anunţa ieri, 21 martie 2022, pe contul său de Facebook, faptul că „Ieri a avut loc ședința Consiliului Executiv Național al PMP, prezidată de către Domnul Președinte Cristian Diaconescu, unde s-au luat și s-au supus la vot următoarele decizii conform Statutului PMP de pe ordinea de zi.

S-au numit în funcția de Președinte Interimar pentru o perioadă de 6 luni următorii:
1. Iași – Adrian Acostoaie – Consilier Județean
2. Prahova – Adrian Ionuț Pițigoi – Secretar General Adjunct PMP
3. Mehedinți – Eduard Koler – Consilier Municipal Drobeta Turnu Severin
4. Cluj – Simion Ioan Adrian
5. Mureș – Valentin Bretfelean – Consilier Județean
6. Satu Mare – Viorica Iocsak – Secretar Executiv
7. Tulcea – Radu Ricu – Vicepreședinte PMP
8. Harghita – Sever Hirișcau – Consilier Municipal Toplița
9. Dolj – Mihnea Modran Gabriel”.
În replică, azi, de pe adresa de email oficială a Partidului Mişcarea Populară (secretariat@pmponline.ro) pe adresa redacţiei a fost transmis următorul comunicat de presă, semnat de Eugen Tomac:

Conducerea PMP aleasă democratic şi statutar, în congresul din data de 19.02.2022, se delimitează categoric şi respinge demersurile FOSTULUI preşedinte Cristian Diaconescu de a pune în funcţii de conducere apropiaţi PSD. Pseudo-şedinţa organizată în data de 20 martie 2022, la Braşov, nu are niciun efect asupra funcţionarii şi organizării filialelor PMP din ţară, cu atât mai puţin în judeţul Tulcea, unde FOSTUL preşedinte a considerat potrivit să îl nominalizeze ca preşedinte al PMP Tulcea pe dl. Ricu RADU, nimeni altul decât soţul unei doamne care ocupă, din 2021, funcţia de consilier personal al președintelui PSD de Consiliu Judeţean şi președinte al PSD Tulcea. Precizăm, pentru corectitudine şi transparenţă, că aceasta a fost timp de 4 ani, în perioada 2016 – 2020, şi deputat PSD. Conducerea legitimă a PMP recunoaște doar structurile statutar alese ale filialelor PMP şi validate prin votul acordat în forurile superioare de conducere ale PMP, conform Statutului partidului, în vigoare la acea dată.

Singura conducere a PMP Tulcea recunoscută statutar, cu drept de reprezentare în faţa membrilor şi a instituţiilor, este cea validată prin Hotărârea CEN nr. 47 din 13 noiembrie 2021, cu preşedinte ales pe dl. Victor TARHON.

PMP îşi continuă activitatea de partid şi propriile proiecte naţionale, asumate de la înfiinţare, fără a fi perturbat de intenţiile unor FOȘTI membri de a dezechilibra PMP – al treilea partid la nivel naţional ca membri aleşi în administraţia publică locală, ca urmare a alegerilor locale din 27 septembrie 2020„.

Atât pentru Victor Tarhon cât şi pentru Radu Ricu situaţia din Partidul Mişcarea Populară este cât se poate de penibilă, aşa că până se vor limpezi apele la nivel central se aşteaptă şi un război al declaraţiilor pe plan judeţean. Care încă nu a început, deşi ce şi-ar mai dori unii …

 

Back to top button