fbpx
Fotbal

Curaj și încredere: Debutanți la echipa de seniori la doar …14 ani!

Meciul de duminică din prima etapă a Ligii a IV-a de fotbal a adus pe stadionul de la Cerna două echipe aparent de juniori chiar dacă meciul era unul de Liga a IV-a. Debutante în Liga a IV-a de fotbal, Triumf Cerna și FC Delta Tulcea au trimis pe gazon foarte mulți jucători care nu au împlinit încă 18 ani, ba chiar antrenorii celor două echipe, Stelian Greceanu de la Triumf și Dan Popescu de la FC Delta, și-au permis luxul de a le oferi debutul la seniori unor jucători de numai …14 ani.

Cătălin Rusu de la Triumf Cerna și Darius Lebedov de la FC Delta Tulcea au împlinit abia anul acesta 14 ani. Mai tânăr cu trei luni decât fotbalistul de la Tulcea, Cătălin Rusu de la echipa gazdă a fost chiar și titular. În schimb, Darius Lebedov a debutat în echipa de seniori în repriza a doua a jocului și a făcut-o foarte bine. Aurel Baltă și Alin Jenaru de la Triumf Cerna respectiv Adrian Tarasov și Vlad Porfir sunt și ei jucători foarte tineri, născuți în 2008, pe care antrenorii celor două echipe le dau încredere, iată, la echipa de seniori.

Am 73 de ani din care peste 50 de ani i-am petrecut , ca profesor de sport, pregătind copii pentru fotbal. Am încredere că și din această echipă care a revenit în campionatul județean de fotbal vom mai da fotbalului românesc cel puțin un Claudiu Dragu, un fotbalist căruia nu se poate spune că i-au lipsit personalitatea și talentul fiind deficitar doar la capitolul noroc. Cine știe, poate unul sau doi dintre acești copii vor avea și noroc și vor juca mai sus de Steaua București” a declarat Stelian Greceanu.

La rândul său, antrenorul de la FC Delta Tulcea, dan Popescu, spune că pentru Liga a IV-a orice club care dă credit copiilor trebuie apreciat. ”Am numai cuvinte de laudă pentru ceea ce am văzut la Cerna în meciul nostru de debut. O echipă foarte tânără, poate nu la fel de tânără ca a noastră dar cu jucători care pot crește și pot ajunge la alt nivel în acest sport. Noi la FC Delta Tulcea asta ne dorim: să promovăm tineri fotbaliști autohtoni, să le dăm încredere de la o vârstă fragedă și să le dăm șansă de a juca în următorii ani pentru Tulcea în ligile naționale sau meciuri internaționale așa cum am făcut-o eu, colegul  meu antrenor de la club , Cosmin Mărginean, sau, de ce nu, poate chiar să ajungă la nivelul domnului Gheorghe Iamandi, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori de la FC Delta Tulcea”.

Rezultate Liga a IV-a, etapa I

✅ Flacăra M. Kogălniceanu – Șoimi Topolog 1-4 (0-2)
✅ Triumf Cerna – FC Delta Tulcea 1-7 (1-2)
✅ Partizanul Luncavița – Viitorul Murighiol 0-4 (0-1)
✅ Granitul Babadag – Luceafărul Slava Cercheză 2-2 (0-1)
✅ Viitorul Horia – Heracleea Enisala 4-2 (2-0)
✅ Progresul Isaccea – National Somova 7-0 (2-0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button