fbpx
Consiliul Judeţean

De Înălțare, ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor!

Joi, 2 iunie 2022, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor. Hristos s-a înălțat! Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, un moment de cinstire a înaintaşilor noştri care, prin acte de vitejie și de multe ori cu prețul vieții, au apărat hotarele țării.

Înaintașii noștri s-au jertfit, și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru ca, noi, neamul românesc, să fim de-a pururea pe acest pământ. Acolo sus, pe Osuarul Eroilor, scrie: „Ei nu sunt morți, trăiesc în noi!“.

Eu spun că trăiesc și prin noi dar vor trăi veșnic și prin copiii noștri, prin moștenirea pe care noi o vom lăsa mai departe. Nu sunt suficiente cuvinte pentru a scoate în evidență nivelul sacrificiului făcut de acești eroi ai neamului românesc. Spun doar atât: Dumnezeu să-i odihnească în pace și de acolo, de sus, să vegheze asupra noastră iar noi să-i cinstim veșnic. Doamne ajută!“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare.

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE