fbpx
Ştirea zilei

De mâine dimineaţă începe Ramazan Bayram-ul

Membrii comunității musulmane celebrează în data de 2 mai 2022, timp de trei zile, Ramazan Bayram-ul. Bărbaţii din Tulcea se vor aduna de la ora 5.45 la Geamia AZIZIE de lângă Colegiul Spiru Haret iar slujba va începe la răsăritul soarelui.
Zilele de Bayram sunt o binecuvântare pentru musulmanii care de-a lungul Lunii Sfinte Ramazan au ținut post. Aceste zile sunt un prilej de apropiere, de deschidere a sufletului și de părtășire a bucuriei comune.
Ramazan Bayram-ul, este după o lună de post când se mănâncă între apusul și răsăritul soarelui, (postind de la răsăritul până la apusul soarelui). Este o lună de rugăciune, o lună în care învățăm să fim mai buni, mai răbdători să nu ținem supărări.
În dimineața de Bayram, după ce bărbații merg la geamie, la slujbă,  merg apoi la cimitir pentru a spune rugăciuni celor trecuți în neființă. După întâmpinarea Bayram-ului în rugăciune bărbații merg acasă, în sânul familiei, se așează la masă și servesc bucate pregătite pentru masa de sărbătoare.
Pe parcursul celor 3 zile de sărbătoare, credincioșii musulmani obișnuiesc să meargă la bătrâni pentru a le săruta mâna, își vizitează rudele și prietenii. Copiii îmbrăcați în haine noi, colindă casele musulmanilor urând ”Bayram hayîrlî olsun!” (Bayram fericit!) iar gazdele le oferă dulciuri și bani.


Domnul deputat Ibram Iusein urează tuturor musulmanilor din Romania sărbători fericite alături de cei dragi ”Ramazan Bayramımız hayırlı olsun!”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button