Tulcea

Demersurile USR PLUS după VÂNĂTOAREA dintr-un sit natural

- precizare făcută de către deputatul USR PLUS, Eugen Terente

„Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a sesizat, azi, 7 mai 2021 Comisia Europeană cu privire la vânarea ursului dintr-un sit Natura 2000 din județul Covasna. Europarlamentarul a cerut clarificări privind vânătoarea în habitatele naturale având în vedere că și în România, ca stat membru UE, se aplică Directiva europeană Habitate prin care flora și fauna sunt protejate.”, a transmis azi deputatul USR PLUS de Tulcea, Eugen Terente.
🇪🇺 Întrebările către Comisia Europeană:
1️⃣ Are Comisia Europeană un recensământ detaliat al urșilor în Europa sau intenționează să aibă un program care să sprijine statele membre în demararea unui astfel de recensământ?
2️⃣ Pot Statele membre să ofere derogări fără a avea un astfel de recensământ și fără a avea cunoașterea exacta a efectivelor?
3️⃣ Poate un stat membru să dea o derogare pentru uciderea unui animal fără a implementa măsuri de prevenție pentru specia respectivă?
4️⃣ Poate un stat membru să ofere derogări într-un sit Natura 2000 dacă animalele nu prezintă niciun pericol și vânarea nu respectă criteriile stipulate în Directivă?
5️⃣ Ați primit din partea statului român un raport detaliat privind derogările de la Directiva habitat pentru 2019-2020?
Mai mult, George Garbacea, președintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, și Octavian Berceanu, președintele Gărzii de Mediu, au trimis, încă de ieri, echipe la fața locului pentru controale. Cei care se fac vinovați de uciderea ursului trebuie să răspundă în fața justiției.
🌍 USR PLUS susține conservarea biodiversității ca element strategic pentru calitatea vieții.
Eugen Terente, deputat USR PLUS Tulcea
Back to top button