fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor a primit vizita secretarului de stat pentru Culte

La sediul din București al Asociației „Comunitatea Rușilor Lipoveni din România” (CRLR), președintele Comunității, deputatul Silviu Feodor, l-a primit, azi 24 octombrie 2023, pe secretarul de stat pentru culte Ciprian Vasile Olinici, numit în această funcție în luna iunie a.c.
Este vorba despre a doua întâlnire a celor doi demnitari, primele discuții privind colaborarea dintre instituții având loc în luna iulie a.c. chiar la Secretariatul de Stat pentru Culte din București.
Deputatul Silviu Feodor a prezentat sediul, angajații de la Comunitatea Centrală, oferind date despre Asociația etnică, pe care o reprezintă și în Parlamentul României, cu evidențierea proiectelor CRLR privind cultura, istoria și spiritualitatea acestei minorități naționale cu o istorie de peste 300 de ani pe teritoriul României.
De asemenea, a fost exprimată necesitatea sprijinirii cultului ortodox de rit vechi din România.
Și pentru că în anul 2024 se vor împlini 150 de ani de la nașterea eruditului teolog Fiodor E. Melnikov, care a trăit între anii 1874 și 1960, fiind autorul primului Statut al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi din România, deputatul Silviu Feodor i-a oferit secretarului de stat pentru culte Ciprian Vasile Olinici volumul II, bilingv, din „Scurta istorie a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi”/ Краткая история Древлеправославной (Старообрядческой) Церкви de F. E. Melnikov, apărut în acest an la editura „C.R.L.R.” din București, cu sprijinul Comunității.
Ediția a fost îngrijită, tradusă și adnotată de către prof. univ. dr. Leonte Ivanov – șeful Catedrei de Slavistică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Totodată, i-au fost oferite Secretarului de stat și alte cărți editate cu sprijinul financiar al CRLR, precum și publicația noastră “Zorile”.
Dintre oficiali, la întâlnirea de la sediul CRLR, au participat directorul general al CRLR, Valentin Alin Stalenoi și subsecretarul de stat Cristian-Mihael Leonov de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE