fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor invitat la acțiunea „Dialog cu un autor: Magdalena MOȚ”

La sediul din București al Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR), a avut loc astăzi, 16 mai 2023, acțiunea „Dialog cu un autor: Magdalena MOȚ”, din seria întâlnirilor literare, organizată de CRLR și membrii redacției „Zorile”, care s-au implicat în decursul anului 2021 în procesul de editare a cărții de autor a Magdalenei Moț, intitulată „Ceremonialul de nuntă la rușii staroveri din România”.
Lucrarea a ieșit de sub tipar cu sprijinul financiar al Comunității Rușilor Lipoveni din România, la editura „C.R.L.R.” din București (redactor de carte: Svetlana Moldovan; tehnoredactare, prelucrare imagini și copertă: Valentin Filat).
Întrucât autoarea, cu domiciliul în Canada, nu a putut veni în România la data apariției cărții din varii motive, inclusiv din cauza situației pandemice, CRLR nu a mai reușit să lanseze acest volum valoros despre nunta tradițională la rușii staroveri, cu un bogat material etnografic și folcloric, precum și numeroase fotografii, inclusiv vechi, de arhivă.
Cartea cuprinde lucrări anterioare de cercetare, precum și teza de doctorat, la care a lucrat sub coordonarea regretatului prof. univ. dr. Ivan Evseev de la Universitatea de Vest din Timișoara, teză pe care Magdalena Moț a susținut-o în noiembrie 2006 (cu titlul „Ceremonialul de nuntă la rușii lipoveni din România” la Universitatea de Vest din Timișoara), când a obținut calificativul Magna Cum Laude.
Evenimentul s-a  încheiat cu o sesiune de autografe.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button