fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor invitat la prezentarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

La Constanța, este în curs de desfășurare acțiunea de prezentare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027 – primul master plan de dezvoltare unitară și integrată a județului Constanța, realizat și asumat de administrația locală în ultimele trei decenii.
Strategia este prezentată de către Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADDJC) și Consiliul Județean Constanța (CJC).
La eveniment, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, participă și deputatul Silviu Feodor, președintele CRLR, care a fost felicitat de către Gheorghe Hagi pentru rezultatele excepționale ale unui etnic – Cătălin Chirilă, la Campionatele Europene și Mondiale de Canoe din acest an.
Conform Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027, vor fi implementate proiecte, urmărind trei mari direcții de dezvoltare durabilă a județului:
1) Dezvoltarea economică prin valorificarea potențialului local și utilizarea inovării și a noilor tehnologii;
2) Creșterea calității condițiilor de locuire și reducerea disparităților dintre comunități;
3) Dezvoltarea turismului și a serviciilor conexe prin utilizarea inteligentă a resurselor locale;
Potrivit ADDJC, Strategia pentru Constanța este în acord cu Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă 2030 și cu Agenda UE 2030 privind dezvoltarea durabilă.
În strategie sunt prevăzute măsuri privind susținerea și promovarea valorilor culturale și spirituale ale comunităților etnice conlocuitoare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button