fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor la lansarea albumului „Biblioteca Mănăstirii Uspenia. Catalogul cărții vechi și rare, sec. XVI-XVII”

Astăzi, 31 octombrie 2023, începând cu ora 13.00, în Amfiteatrul “I. H. Rădulescu” de la Biblioteca Academiei Române din București, a avut loc loc lansarea catalogului – album: „Biblioteca Mănăstirii Uspenia. Catalogul cărții vechi și rare, sec. XVI-XVII”, vol. I (autori: dr. Anca Libidov – cercetător la Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și arhidiaconul Amfilohie Chioc de la așezământul monahal “Uspenia” din Slava Rusă, jud. Tulcea), eveniment la care a luat parte și deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.
Catalogul a apărut la editurile “Eikon” și “C.R.L.R.”, cu sprijinul financiar al Comunității Rușilor Lipoveni din România.
Pornind de la buna conviețuire a minorităților naționale istorice, din trecut și până astăzi, în spațiul românesc, alături de populația majoritară, consolidată de-a lungul timpului prin demnitate și respect reciproc, evenimentul se desfășoară sub egida înaltei instituții academice și susține promovarea ansamblului de valori materiale și spirituale prin evidențierea caracterului minoritar, ca un întreg al istoriei și culturii naționale.
Catalogul cu valoare documentară este parte componentă a proiectului complex de digitizare a fondului bibliofil din cadrul Mănăstirii “Uspenia” din localitatea Slava Rusă, județul Tulcea, desfășurat în colaborare cu Episcopia Ortodoxă de Rit Vechi a Slavei: „Configurarea, catalogarea și digitizarea tezaurului bibliofil din cadrul MĂNĂSTIRII USPENIA din Slava Rusă, jud. Tulcea, ca parte integrantă a culturii rușilor lipoveni din România”. Proiectul a fost derulat la inițiativa deputatului Silviu Feodor și este sprijinit financiar de CRLR.
Evenimentul din 31 octombrie 2023 a fost organizat de CRLR și Biblioteca Academiei Române și va fi reflectat în paginile numărului viitor al publicației “Zorile”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE