fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor la sărbătoarea Femeilor Mironosițe de la Lespezi (Iași)

Astăzi, de sărbătoarea Femeilor Mironosițe, președintele CRLR, deputatul Silviu Feodor, se află împreună cu membrii comunității locale la biserica ortodoxă de rit vechi “Vovidenia” din loc. Lespezi, jud. Iași.

Duminica a treia după slăvitul Praznic al Învierii Domnului este închinată Sfintelor Femei Mironosiţe, dar și tuturor femeilor creștine din lume.
În cadrul Sf. Liturghii de astăzi, s-a citit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu, unde se relatează despre punerea în mormânt a Mântuitorului nostru Isus Hristos şi momentul în care femeile mironosiţe au venit la mormântul Domnului Hristos cu miruri, devenind primele martore ale Slăvitei Învieri.
Prin fidelitatea şi evlavia lor, femeile mironosițe s-au dovedit mai curajoase și mai devotate Domnului Isus Hristos, decât ucenicii Săi, devenind „apostoli către Apostoli”, după cum le-a numit Sf. Ioan Gură de Aur.
Femeile creștine au datoria de a răspunde pozitiv chemării de a fi urmașele Mironosițelor din vremea lui Hristos. Să primească, să urmeze şi să aplice în viaţa lor, cu osârdie, cu dragoste şi cu bucurie creştină, virtuțile și calitățile morale ale femeilor Mironosițe, fiindcă toate femeile creştine din viaţa Bisericii sunt chemate la slujirea de a fi mironosițele Bisericii Ortodoxe de astăzi și din toate timpurile.
Aceasta se poate face numai printr-o implicare directă a femeilor în viaţa Bisericii, cu sensibilitatea şi devotamentul de care ele sunt capabile, fiecare înmulțind talanții ce i-a primit de la Dumnezeu.
La mulți ani tuturor femeilor creștine!

Preot – Ioan Ispravnicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button