fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor la Sarichioi la sărbătoarea dedicată Icoanei Maicii Domnului din Tihvin!

În data de 9 iulie  rușii lipoveni din România omagiază icoana „Chipul Maicii Domnului din Tihvin”, ocrotitoarea copiilor. Sărbătoarea dedicată Icoanei Maicii Domnului din Tihvin a fost marcată astăzi, 9 iulie 2023 în localitatea Sarichioi, jud. Tulcea, unde s-au reunit staroverii din mai multe localități.
Credința staroveră continuă să fie păstrată cu sfințenie în cea mai concentrată comunitate de ruși lipoveni din țară, acolo unde obiceiurile, portul tradițional, limba maternă și limba slavonă s-au conservat în totalitate.
Dorim ca icoana Maicii Domnului din Tihvin să îi ocrotească pe copii, să îi țină sănătoși și să le aducă mult noroc!
Felicitări tuturor credincioșilor care s-au preocupat de cinstirea icoanei Maicii Domnului din Tihvin”, a transmis Silviu FEODOR, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, deputat în Parlamentul României !
Conform tradiției, această icoană, numită Odighitria, a fost zugrăvită de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Redă chipul Maicii Domnului cu Pruncul Isus în brațe.
Este păstrată la Mănăstirea USPENIA din orașul Tihvin, la 230 de kilometri est de Sankt Petersburg. Copii ale icoanei, „Povățuitoarea”, „Îndrumătoarea” (după cum se traduce grecescul „hodighitria”), se află în toată lumea.
Amănunte despre Icoana din Tihvin a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – în linkul de mai jos.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE