fbpx
Minorităţi

La Aiud începe de azi Tabăra Interetnică de Artă Contemporană

Cea de-a treia ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană, derulată în colaborarea Departamentului pentru Relații Interetnice cu Fundația ”Inter-Art, începe azi, 10 iulie la Aiud. Timp de o săptămâna, artiști plastici, sculptori, fotografi, reprezentând minoritățile naționale din România, dar și majoritatea se întrunesc pentru a experimenta colaborarea interetnică din perspectiva artelor.

 

Tabăra își propune punerea în valoare a segmentului multietnic din România în cadrul unei manifestări ce are ca principiu de bază colaborarea interetnică, promovarea artei contemporane prin prisma minorităților – toate acestea reprezentate într-o singură manifestare de artă vizuală.

Evenimentul abordează relațiile interetnice din punct de vedere artistic, fapt care permite îmbogățirea vieții culturale a țării prin prezentarea în fața publicului iubitor de artă a unor lucrări reprezentând culturi și tradiții diferite, dar și conexiunile dintre acestea.”.

În calitate de președinte al Comunității Rușilor Lipoveni din România, deputatul Silviu Feodor salută această inițiativă a Departamentului pentru Relații Interetnice și va susține prezența în tabără a etnicilor ruși lipoveni din județul Tulcea/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE