fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor prezent la Ziua Veteranilor de Război din Garnizoana Tulcea!

Azi, cu începere de la ora 10.00, la Capela Militară, Garnizoana Tulcea în colaborare cu Instituția Prefectului a organizat momentul solemn pentru a marca Ziua Veteranilor de Război. Din partea oficialităților locale au participat subprefectul Timur Memet, viceprimarul George Șinghi și Lucian Simion, consilierul președintelui CJ Tulcea, precum și reprezentanți ai structurilor MApN și MAI, alături de alte structuri deconcentrate.

Singurul parlamentar prezent la eveniment a fost Silviu Feodor, deputat și președinte al Comunității Rușilor Lipoveni din România, care, alături de președintele filialei tulcene CRLR, Claudia Ciotic, a depus o coroană de flori la monumentul închinat veteranilor de răzvoi din incinta Capelei Militare.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morți, dispăruți, prizonieri, răniți și invalizi (circa 92.000 decedați). Armata Română a continuat lupta și după eliberarea teritoriului românesc, contribuind semnificativ și la eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei. În total efortul de război a implicat dislocarea pe front a unui număr de 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă.

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button