fbpx
Tulcea

George Şişcu, deputat PNL: Moment istoric la Chişinău

Astăzi, la Chișinău, am simțit cu adevărat că luăm parte la un moment istoric, cu prilejul primei reuniuni a Parlamentelor României și Republicii Moldova. La doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat în mod oficial acordarea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană Republicii Moldova, România, prin Parlamentul său, se angajează să susțină cu toate forțele, aderarea la UE a țării vecine și surori.
Prezența noastră la Chișinău are mai mult decât o valoare de simbol, ea marchează începutul realizării unui mare ideal al nostru, al românilor de dincoace și de dincolo de Prut: vom fi din nou împreună, sub umbrela Uniunii Europene. În UE nu există granițe închise, nu există diferențe între cetățenii diferitelor state.
Moldova era de multă vreme parte a lumii europene și a statelor care împărtășesc valorile occidentale. Trebuie să ne asigurăm acum că, vinerea viitoare, și Consiliul European va parafa statutul de țară candidată a Republicii Moldova pentru a putea parcurge toate etapele necesare integrării complete în UE.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE