Tulcea

Victor TARHON – PMP: „Județul Tulcea trebuie să redevină atractiv pentru investitori”

- articol de informare electorală

PMP propune tulcenilor pe 6 decembrie o echipă care să miște lucrurile în județ: Victor Tarhon, candidatul partidului pentru Camera Deputaților, și Romulus Iaru, candidatul PMP pentru Senat.

Extinderea rețelei de alimentare cu gaze a consumatorilor casnici, îmbunătățirea serviciilor sanitare din județ prin construirea unui spital regional, un pachet legislativ destinat turismului accesibil tuturor românilor în Delta Dunării, în deplin respect pentru natură, dar și stimulării micilor antreprenori turistici din Deltă, un viitor pentru Aeroportul „Delta Dunării” și revigorarea agriculturii și valorificarea produselor muncite din greu de fermierii tulceni.

Iată doar câteva dintre propunerile concrete pe care Victor Tarhon, un om pe care toată experiența profesională îl leagă de județul Tulcea și care cunoaște în detaliu tot ceea ce s-a făcut și nu s-a făcut în ultimii zeci de ani în județ, și Romulus Iaru, cel care aduce vizibilitate națională proiectelor pentru Tulcea, le au pe agendă pentru următorii patru ani.

Victor Tarhon: Să nu mai alegem reprezentanți care să facă doar act de prezență în Parlamentul României

Victor Tarhon, fost subprefect, vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean Tulcea, vrea să continue din Parlamentul României lupta pentru dezvoltarea județului. Are propuneri concrete de îmbunătățire a calității vieții în județ, de redresare a unor sectoare economice care au adus cândva bunăstare oamenilor, dar au fost abandonate între timp și de revalorificare a unor investiții trase în ultimii ani pe linie moartă.

Sunt un om al faptelor, iar experiența mea politico-administrativă de peste 25 de ani o confirmă! M-am pus în slujba bunăstării tulcenilor și a dezvoltării județului nostru încă de la începuturile carierei mele. Nu m-au speriat niciodată competiția și dezbaterile. Județul Tulcea are un potențial de dezvoltare uriaș și mă simt în continuare dator să contribui la valorificarea lui, așa cum am făcut-o din toate pozițiile publice pe care le-am deținut. Infrastructura, sănătatea, educația, agricultura sau turismul sunr capitole la care, din păcate, județul Tulcea este departe de a excela.

Județul Tulcea este, în continuare, unul dintre cele mai sărace județe ale României. De ce o zonă binecuvântată cu un patrimoniu natural inestimabil este în această situație? Delăsare, dezinteres, neștiință, lipsa unor proiecte concrete în folosul cetățenilor care să fie puse și în aplicare. Propun tulcenilor să nu mai alegem pe 6 decembrie reprezentanți care doar să facă act de prezență în Parlamentul României. Am experiența și capacitatea necesare să contribui activ la proiecte legislative pentru îmbunătățirea traiului tulcenilor și la o poziționare mai bună a județului în economia țării.”, a declarat Victor Tarhon.

Un aeroport funcțional pentru tulceni

Printre proiectele de suflet ale candidatului PMP se numără întoarcerea urgentă a aeroportului din Tulcea sub tutela Ministerului Transporturilor, ca singura soluție care să-l facă operațional și util pentru populație și mediul economic. „Despre Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea se poate vorbi cu mândrie doar la timpul trecut. Tulcea are un aeroport nefuncțional, unde se alocă milioane de euro pentru întreținere, este singurul aeroport din România fără curse regulate, care are într-un an aproximativ 150 de pasageri. Deși a trecut printr-un proces de modernizare a infrastructurii și este certificat ca aeroport deschis traficului internaţional,  Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea rămâne aeroportul fără pasageri. Tulcenii aflați în diaspora vor să se întoarcă la locurile natale și la cei dragi, fără să străbată jumătate de țară. Pentru agenții economici care au salariați de peste hotare, funcționarea aeroportului este esențială. În timp ce județele Brăila și Galați fac demersuri repetate pentru construirea în parteneriat a unui aeroport, la Tulcea rămâne nefuncțional, deși ar deservi și județele limitrofe.”, spune Victor Tarhon.

Turismul, un domeniu la care Tulcea ar putea excela

În 2020, în contextul pandemiei cu SARS-COV-2, Delta Dunării a fost una dintre destinațiile preferate ale românilor. Unicitatea Deltei a atras mulți dintre cei care au căutat să scape de aglomerația stațiunilor montane sau de pe litoral.

Delta are foarte multe de oferit, dar trebuie să avem grijă de peisajele ei inedite pentru a putea bucura și generațiile viitoare. Antreprenorii turistici din Delta trebuie sprijiniți în eforturile pe care le fac de a ajuta economic comunitățile din care fac parte. Turismul accesibil tuturor românilor în Delta Dunării, un turism echilibrat și cu reguli clare de protejare a zonei, este soluția mea pentru relansarea economică a zonei.”, afirmă Tarhon. Programul candidatul PMP pentru Camera Deputaților vizează și revigorarea turismului viticol și agroturismului, care pot deveni în câțiva ani serioase motoare de creștere economică pentru Tulcea.

Mulți dintre tinerii capabili și dornici de muncă au părăsit județul nostru în căutarea unui viitor mai bun. Tulcea nu le-a oferit stabilitatea financiară de care ei și familiile  lor aveau nevoie. Județul nostru nu trebuie să îmbătrânească. Trebuie să ne aducem tinerii înapoi. Iar o agricultură performantă și un turism de calitate dau șansa județului nostru de a deveni atractiv atât pentru tineri, cât și pentru investitori.”, conchide Victor Tarhon.

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de Partidul Mișcarea Populară, Organizația Județeană Tulcea – Cod AEP 11200012

 

Back to top button