fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor – vot pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor din România

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat azi,, 20 iunie, proiectul de lege care prevede înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor din România. Legea merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor din România, instituţie publică de importanţă naţională, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Romi.
Muzeul are ca scop prezentarea şi promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor romilor din România, cunoaşterea în plan intern şi internaţional a contribuţiei acestei minorităţi naţionale la evoluţia şi modernizarea societăţii româneşti de-a lungul timpului, protejarea memoriei victimelor robiei şi deportării în Transnistria, precum şi combaterea rasismului şi a discriminării”, a transmis unul dintre semnatarii inițiativei parlamentare, deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.
Patrimoniul Muzeului este compus din colecţii de piese şi documente, constituite de Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, membru al Consiliului Minorităţilor Naţionale, în colaborare cu alte instituţii publice sau private şi organizaţii neguvernamentale din ţară şi din străinătate, precum şi din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii, potrivit legii.
Finanţarea funcţionării şi activităţii Muzeului se asigură din subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului şi din venituri proprii provenite din activităţi specifice, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button