fbpx
Timp liber

Deschidere oficială a Programului de Tabere ARC 2023 la Sulina!

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a deschis ieri, 6 iulie 2023, Programul de Tabere ARC ”Dimitrie Onciul”, ediția 2023  la Centrul de agrement Tabăra Sulina. Uneveniment la care a fost prezent și fostul ministru al Finanțelor Publice, Adrian Câciu, actualmente ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene din Guvernul României. La rândul cău,  Gheorghe Cârciu, secretar de stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni s-a arătat  convins că după această experiență toți copii și tinerii care ajung la Sulina vor rămâne mereu cu gândul și sufletul aici, în România.
Păstrăm legătura cu tinerii și copiii români, indiferent unde trăiesc ei acum, și arătăm că aceasta nu este și nu va putea fi niciodată ruptă. Conectăm astfel trecutul cu prezentul, prezentul cu viitorul!” – a spus Gheorghe Cârciu.
La eveniment au mai fost prezenți  consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, Nicolae Ivășchescu, secretar general în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Ciprian-Adrian Florescu, vicepreședinte – subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Daiana Cuibus, director general la Institutul Limbii Române, P.C. Pr. Costin Spiridon, în calitate de Consilier patriarhal pentru  Comunităţi externe bisericeşti din Patriarhia Română, PC. Pr. Daniel Stîngă, în calitate de Consilier Eparhial la Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale și județene.
La festivitate au participat online toate celelalte cinci centre de agrement din țară (Căprioara, județul Hunedoara, Codrii de Aramă, județul Botoșani, Oglinzi, județul Neamț, Săcelu, județul Gorj, Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud), în care se află grupurile de copii de pretutindeni veniți în tabere.
Grupurile de copii din Ucraina, Republica Moldova, Italia, Olanda și Canada, prezente în tabără, au încântat audiența cu talentul lor într-un spectacol tradițional românesc.
Potrivit directorului Direcției Județene de Tineret și Sport Tulcea, Liviu Urlih, Programul de Tabere ARC al  Departamentului Românilor de Pretutindeni revine la Sulina după 4 ani de pauză, aici fiind locul în care a început acest program a demarat în urmă cu mulți ani. Vor ajunge aici la Sulina, în cel mai râvnit centru de agrement din tață, peste 1600 de copii și tineri din Diaspora în 8 serii de câte cel puțin 200 de copii, tineri și însoțitori ai acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button