Ştirea zilei

Descinderi DIICOT la proxeneți din Tulcea și Iași

- sunt audiate 7 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

La data de 19.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași și Tulcea, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, prin utilizarea metodei ”loverboy”, cei 4 suspecți au recrutat mai multe persoane vătămate minore și majore, pe care le-au cazat în diferite locații și le-au determinat la practicarea prostituției, cu scopul de a obține foloase patrimoniale.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, diverse sume de bani și un autoturism.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Tulcea și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Back to top button