Ştirea zilei

Din Penitenciarul Tulcea au votat 131 de deţinuţi. De la Chilia Veche niciunul

În Penitenciarul Tulcea, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt Mariana Rusu, dintr-un total de 807 deţinuţi la acest scrutin aveau dreptul să voteze doar 158 dintre aceştia. Fiind vorba despre alegeri parlamentare, dreptul de vot este doar pentru cei cu domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia electorală judeţeană şi astfel doar deţinuţii tulceni ar fi putut vota pentru senatorii şi deputaţii de Tulcea.

Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiții optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, Penitenciarul Tulcea a raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral. Astfel, un număr de 131 de persoane private de libertate și-au exercitat, astăzi, 06.12.2020, dreptul de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

                                                           06.12.2020
Număr persoane private de libertate custodiateNumăr persoane private de libertate cu drept de vot, care și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020Număr persoane private de libertate care şi-au exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020
807139131

Menţionăm că activităţile specifice s-au derulat cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în actualul context epidemiologic. Persoanele implicate în procesul de vot (reprezentanţi ai secţiilor de votare, poliţişti de penitenciare, persoane private de libertate) au fost supuse triajului epidemiologic, au purtat echipamentul de protecţie respiratorie şi au urmat indicaţiile de distanţare în interacţiune.” se arată în comunicatul Penitenciarului Tulcea, transmis de purtătorul de cuvânt Mariana Rusu.

Cereri la cele patru secţii de votare din municipiul Tulcea, secţiile 13, 14, 15 şi 16 au făcut doar 139 din totalul celor 158 de deţinuţi cu drept de vot, iar la urne s-au prezentat şi au şi votat deja până la ora 11.00 doar 131 dintre aceşti deţinuţi, 8 dintre ei refuzând în ultimul moment să îşi mai exprime opţiunea politică.

La secţia Penitenciarului Tulcea de la Chilia Veche, potrivit aceleiaşi surse, niciunul dintre cei încarceraţi acolo nu a dorit să voteze azi.

Back to top button