fbpx
Educaţie

Doar 23 de absenți la prima probă a Bacalaureatului!

În județul Tulcea au susținut prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023 (Limba și literatura română) 1009 candidați (97,77% din totalul candidaților înscriși): 948 candidați din promoția curentă, respectiv 61 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 26 iunie, în 4 centre și 2 subcomisii. Nu au participat 23 candidați. 

Nu a fost eliminat niciun candidat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe http://subiecte.edu.ro/2023/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/ , de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

marți, 27 iunie – proba obligatorie a profilului

miercuri, 28 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

joi, 29 iunie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button