Doliu în Tulcea culturală: s-a stins pictorul Eugeniu Barău!

La inițiativa primarului Municipiului Tulcea, Constantin Hogea, în ședința extraordinară din 28.11.2019  a Consiliului local Tulcea a fost propus și aprobat cu votul unanim al consilierilor proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Tulcea” domnului Eugeniu Barău. Un moment emoționant atunci când maestrul lăsa posterității expresia ,, cuvintele mele sunt scrise cu pensula”.

Din această dimineață cuvintele sale nu vor mai fi rostite decât prin ceea ce a lăsat pensula sa de-a lungul carierei artistice.

În scurta sa luare de cuvânt de la acel moment festiv ținut la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, „maestrul” Barău şi-a exprimat atât emoţia cât şi recunoştinţa pentru acest onorant titlu în stilul său consacrat şi cunoscut apropiaţilor.

„N-am crezut că o să apuc aşa moment, dar uite că, datorită prietenilor şi domnului primar, s-a făcut ceva, fără ştirea mea, care aşa de mult m-a înălţat că nu o să mai vreau să mai cobor niciodată. Ce mă fac? Dar într-o zi o să plec şi eu şi o să plecaţi şi voi şi ne întâlnim acolo sus! Vorbele mele sunt scrise cu pensula!” au fost cuvintele sale de atunci.

Back to top button