fbpx
Ştirea zilei

Dosar penal pentru braconaj la cerb in Parcul Național Munții Măcinului!

Poliţiştii Seviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Tulcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au efectuat cercetări pentru administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunea de braconaj cinegetic în Parcul Național Munții Măcinului. Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție.

Astfel, la data de 3 februarie a.c., a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant delict, a unui bărbat, de 47 de ani, care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în Rezervația Biosferei Delta Dunării, din județul Tulcea.

Arma, muniția și exemplarul de vânat au fost ridicate în vederea extinderii cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă letală, fără drept.

La domiciliul acestuia au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, precum: 41 kg carne de vânat – specia cerb, 7 exemplare de pasăre vânat, o armă de vânătoare, deținută legal, 10 cartuse de vânătoare, 371 cartuse de diferite calibre, 2 aparate de pescuit electric și 8 plase de pescuit interzise de lege.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Măcin, polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F Tulcea și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Arme și trofee de cerb găsite la Carcaliu 

De asemenea ., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Tulcea, sprijiniți de polițisti din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Măcin au efectuat o percheziție domiciliară pe raza județului Tulcea, la locuința unei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În urma percheziției efectuată la un imobil situat pe raza localității Carcaliu, județul Tulcea, folosit de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, au fost descoperite și ridicate peste 1 500 elemente de muniție, două arme neletale supuse autorizării, 5 trofee de cerb.

Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că armele și muniția, ar fi fost introduse fără drept pe teritoriul României, dintr-o țară europeană, prin intermediul unei firme de curierat.

Toate bunurile găsite au fost ridicate de polițisti în vederea continuării cercetărilor în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button