Ştirea zilei

Dosar penal pentru refuzul testării cu aparatul etilotest

Polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Somova, în timp ce conducea un auto pe raza localității, acesta emanând halenă alcoolică.

La solicitarea polițiștilor, persoana în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un factor important de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic, crescând șansele de implicare într-un accident rutier.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Alcoolul afectează claritatea vederii, timpul de reacție, echilibrul. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident crește.
  • Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
Back to top button