Două jandarmerițe la Gala 50 pentru comunitate

Astăzi, în cadrul Galei 50 pentru comunitate, eveniment dedicat doamnelor, plutonier major Sibiceanu Ramona și plutonier major Ștegărescu Lucica au primit diplome de excelență, la categoria Siguranță Publică, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Plutonier major Sibiceanu Ramona ,, De 14 ani sunt subofițer operativ în cadrul Jandarmeriei Tulcea. De-a lungul carierei am participat la toate misiunile Inspectoratului : de asigurare și menținere a ordinii publice, de dialog, executare a mandatelor de aducere sau de reprezentare a unității la ceremonialele militare sau religioase.
Jandarmeria este mai mult decât o carieră sau o meserie, este un mod de viață, o echipă, o familie bine organizată în care fiecare are rolul său bine definit. Atunci când ai încredere în tine și în camarazii tăi, nimic nu te poate opri din a-ți atinge scopul suprem: siguranța și încrederea cetățeanului. Noi am înțeles mereu ca ideea de unitate se regăsește în tot ceea ce facem: o înțelegem ca sprijin sau îndrumare, atunci când cel de lângă noi are nevoie de ajutor sau atunci când ii este greu. La finalul misiunilor lungi nimic nu egalează emoția pe care o simți la intonarea imnului de stat, zâmbetul unui copil pierdut, regăsit și reunit cu familia, entuziasmul oamenilor după un concert în siguranță sau liniștea de după un conflict aplanat.
Se spune că fiecare meserie este un autoportret al persoanei care o practică. Îmi place sa cred ca al meu este desenat plin de curaj, ambiție, devotament, disciplină, empatie și mai ales…multa culoare”.

Plutonier Ștegărescu Lucica ,,De când m-am născut sunt o fire determinată, atrasă de imposibil și de incertitudinile lui, construită din „cărămizi” de curaj si de multă ambiție și de aproximativ 13 ani îmi desfășor activitatea ca subofițer operativ in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, unde particip la misiuni de menținere si asigurare a ordinii și siguranței publice.
Uniforma militara este principalul motiv pentru care azi fac parte din această „familie” iar emoția pe care o simt atunci când ridic mâna pentru a saluta o țară întreagă nu o pot descrie in cuvinte…
Nu este imposibil dar nici ușor să fac parte într-o lume care până nu demult era considerată tradițional masculină, dar cu respect reciproc, determinare si voință construim o echipă pe care dumneavoastră vă puteți baza întotdeauna.
Fiecare misiune la care particip diferă în funcție de specificul ei iar obținerea succesului constă în seriozitate, profesionalism si coeziune.
Toți cetățenii ai acestei țări trebuie să conviețuiască in siguranță, iar siguranța exprimă sentimentul de liniște și încredere pe care îl conferă serviciul militar, în soluționarea problemelor comunității, al apărării drepturilor, libertăților si intereselor legale ale cetățenilor.
Doar prin iubire, devotament, promptitudine, loialitate, transparență și curaj putem rescrie povestea acestei țări pentru generațiile viitoare”.

Back to top button