Ştirea zilei

Dublu vernisaj la Muzeul de Artă organizat de ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA – FILIALA TERITORIALÃ DOBROGEA

Joi, 21 aprilie 2022, a avut loc la Muzeul de Artă Tulcea, un dublu vernisaj. Momentul s-a bucurat de prezența prefectului județului Tulcea, dar și altor reprezentanți ai instituțiilor de cultură din municipiu. Au fost oferite diplome de apreciere din partea Primăriei și a Consiliului Județean Tulcea.

BIENALA DOBROGEANĂ DE ARHITECTURÃ ba_da 20_21 este un eveniment cultural aflat la a zecea ediție ce este organizat de ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA – FILIALA TERITORIALÃ DOBROGEA, cu sprijinul financiar al ORDINULUI ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA, acordat din Timbrul de Arhitectură.

BIENALA DOBROGEANĂ DE ARHITECTURÃ ba_da 20_21 își propune sã prezinte realizãri și proiecte din ultimii ani ale membrilor filialei și sã aducă în dezbatere problemele actuale ale profesiei.

În cadrul ba_da 20_21 sunt prezentate lucrãri de arhitecturã realizate pânã în anul 2021 grupate pe mai multe categorii.

Acestora li se adaugă SECȚIUNEA PROIECTE DE DIPLOMĂ ce cuprinde proiectele de diploma ale membrilor arhitecti stagiari, SECȚIUNEA LUCRĂRI ALE ARHITECȚILOR DIN COLEGIUL VARNA – CAMERA ARHITECȚILOR DIN BULGARIA și secțiunea FOTOGRAFIE – CU TEMA ”INTERVENȚII PE CLĂDIRI EXISTENTE DIN DOBROGEA”.

Publicul este invitat în zilele următoare să voteze pentru un premiu al publicului tulcean.

Bienalei ce vorbește despre prezent în arhitectura Dobrogei i se alătură una dintre expozițiile ce s-a născut din munca de pasionat de istorie și fotografie a domnului arhitect Radu Cornescu, ARHITECȚI ȘI PROIECTE DIN CONSTANȚA INTERBELICĂ (1878-1916), expoziție de asemenea finanțată din Timbrul de Arhitectură.

Cele două vor putea fi vizitate timp de o lună la Muzeul de Artă Tulcea.

Back to top button