fbpx
Educaţie

Echipajul de la ”Spiru Haret”, locul II la faza națională ,,Tineri în Pădurile Europei”

Performanța deosebită a fost obținută de elevii Colegiului Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea: Theea Anna Marinov- expert comunicare limbă engleză și limba latină – limbaj științific și tehnic de specialitate biologie și silvicultură, Oana Vasile- expert recunoaștere specii forestiere vegetale și animale și comunicare limbă engleză și limba latină și Mihnea-Alexandru Andrei- expert legislație de mediu și Cod silvic și comunicare limbă engleză, sub coordonarea d-nei Adina Laura Voicu- profesor de biologie la Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea și inspector școlar pentru management instituțional la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.
,,Tineri în Pădurile Europei -Young People in European Forests – YPEF – este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, desfășurat în limba engleză și al cărui obiective includ conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european precum și conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor. Concursul este organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva si se desfășoară în trei etape: județeană, preselecția pentru etapa națională și etapa națională.
Etapa națională a concursului s-a organizat în perioada 12-15 iulie 2022 și a adunat la start 15 echipaje din județe diferite, în Parcul Natural ,,Munții Maramureșului” aflat in administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, organizatorul fiind Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS și Ministerul Educației.
Parcursul echipajului a fost unul deosebit, după prima zi de competiție, obținând cel mai mare punctaj la probele practice din teren. Acestea s-au desfășurat pe Valea Vaserului, într-o zonă inaccesibilă turiștilor, în condiții meteo dificile, în Parcul Natural ,,Munții Maramureșului”, arie naturală protejată destinată conservării peisajului și tradițiilor locale, protejării moștenirii naturale, spirituale şi culturale a zonei și gospodăririi durabile a pădurilor.
După două zile de competiție, echipajul județului Tulcea încheie concursul pe poziția a II-a, la o diferență de doar 0,5 puncte de primul loc. Anul acesta, etapa europeană, programată a se desfășura în Ucraina, a fost anulată.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE