Ştirea zilei

Elevii de la Şcoala „Constantin Găvenea”, prefecţi pentru o zi!

De la primele ore ale dimineţii, biroul sobru al prefectului judeţului a fost amenajat precum un loc de joacă pentru copii, copii de şcoală primară.  Însoţiţi de învăţătoarea Marcela Stamate, elevii claselor a patra steep by steep de la Şcoala Constantin Găvenea au fost primii oaspeţi ai Intituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, încă de la ora 9 dimineaţa.

În sala de videoconferinţe a prefecturii, reprezentanţii instituţiei le-au prezentat copiilor câteva elemente despre cum se desfăşoară „şcoala online” a celor mari, respectiv videoconferinţele cu premierul sau alţi minişti, după care, acomodaţi cu instituţia, cei mici au ajuns în biroul prefectului.

Elevii de la Şcoala Constantin Găvenea a demonstrat prefectului că au venit cu temele făcute şi au luate numai note mari la această testare.

Cât despre ce a însemnat de-a lungul timpului concursul „Prefect pentru o zi”, câtă vreme funcţia era una de înalt funcţionar public, iar prin acest eveniment se dorea a se sublinia liceenilor traseul unui funcţionar public spre cea mai înaltă treaptă a ierarhiei în administraţia guvernamentală judeţeană,  concursul avea şi un sens educativ. Fără baloane ci cu eseuri scrise de cei care ajungeau pe merit … prefecţi pentru o zi. Acum, în schimb, cel mai important e un carnet de partid, desigur la partidul care trebuie…

Back to top button