fbpx
Ştirea zilei

Braconaj cu monofilare pe Lacul Golovița!

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat unelte de pescuit interzise, în care se aflau peste 50 kg de pește, folosite într-o zonă strict protejată a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

 

În data 13.08.2021, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe lacul Golovița, au oprit pentru control o ambarcațiune tip lotcă, în care se aflau doi cetățeni români.

După efectuarea controlului asupra ambarcațiunii, polițiștii de frontieră au identificat plase monofilament cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor era de 567 metri, iar peștele prins în ele era în cantitate totală de 55,8 kilograme, din specia caras. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit ”, și “pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE