Ştirea zilei

Pistolarul de la sat! De la Satu Nou! A împuşcat doi tineri în cap

Potrivit unui comunicat al IPJ Tulcea, „În seara zilei de 30 mai a.c., politistii din cadrul Postului de Poliție Mihai Bravu au fost sesizați cu privire la producerea unui incident pe raza localității Satu-Nou. Din primele verificări, a reieșit că un tânăr de 19 ani din Satu-Nou, ar fi tras cu un pistol de tip AIR SOFT, cu bile din ceramică, în direcția a doi tineri, respectiv o fată de 18 ani și un băiat de 17 ani, provocându-le leziuni la nivelul feței și capului. Cei doi tineri răniți au fost transportați la Spitalul Județean, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Loviri sau alte violențe” .
În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii incidentului.„.

În traducere liberă a comunicatului de mai sus, scris în limbajul de lemn al foştilor miliţieni, evenimentul de ieri s-a petrecut în staţia de autobuz din Satu Nou acolo unde tinerii satului se adună pentru a sfida pandemia la o sămânţă, ceva de băut şi nelipsita ţigară. După o ţigară a venit, destul de ameţit de la alcool şi tânărul posesor de pistol air soft. „Bă, daţi-mi o ţigară că dacă nu vă împuşc!”, a fost replica sa care la început a provocat hohote de râs iar la câteva secunde după ce bilele de ceramică şi-au atins ţinta respectiv capetele celor doi tineri, au urmat şi ţipetele de panică! Mai jos un clip despre aceste pistoale.

Pistoale comercializate prin emag.ro

La o simplă căutare pe google.ro, găseşti o ofertă generoasă de astfel de pistoale care, ajunse în mâna unui descreierat, pot chiar ucide o persoană, în cel mai fericit caz provocând doar răni.

Air Soft, tot la o căutare pe google.ro, este „un joc cu tentă militară într-un cadru organizat ce simulează un conflict, utilizând replici ale armelor adevărate capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. „.

IMPORTANT Pentru cei ce doresc să deţină replici de airsoft dar nu doresc să practice airsoft, afişarea şi exploatarea replicilor trebuie să aibe loc în spaţii private, ferite de accesul publicului, deoarece legea interzice afişarea şi exploatarea replicilor de airsoft în spaţii publice.

LEGISLAŢIE:

Legea permite achiziţionarea şi deţinerea acestor replici ale armelor adevărate doar de către persoanele majore fără autorizaţii suplimentare, astfel vârsta minimă obligatorie este de 18 ani.
Legea interzice afişarea şi exploatarea replicilor de airsoft în locuri publice.
Replicile de airsoft se vor transporta în cutiile originale, cutii sau huse destinate transportului, fără a fi încărcate cu muniţie.
Replicile de airsoft vor putea fi exploatate doar în spaţiile private de accesul publicului, special amenajate şi semnalizate, pentru practicarea acestui sport.

 

Back to top button