Ştirea zilei

Eugen Ion este noul preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea

De azi a fost validat în funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea domnul Eugen Ion, primar al comunei Jurilovca şi totodată şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului (ADDJ) Tulcea este o asociaţie ce funcţionează potrivit prevederilor actului constitutiv şi statutului, cu respectarea dispozitiilor Legii 215/2001 republicată, O.G. nr.26/2000 cu modificările şi completările ulterioare şi Legii 339/2007, cu scopul de a accesa fondurile UE de dezvoltare rural şi are în componenţă 34 de membri, UAT Judeţului Tulcea, UAT Oraş Babadag şi 32 de UAT-uri comunale.

Şedinţa Adunării Generale a Asociaţilor (AGA) a avut loc în sistem online luni, 14 decembrie 2020 şi a avut pe ordinea de zi patru puncte. La primul punct a avut loc actualizarea statutului şi actului constitutiv cu reprezentanţii legali ai membrilor după care s-a trecut la vot, funcţia de preşedinte fiind vacantă după ce fostul preşedinte, Nicu Mihai, din partea Consiliului Judeţean, şi-a prezentat demisia. A fost propus şi ales cu majoritate Eugen Ion, reprezentant al Comunei Jurilovca şi totodată preşedintele ACOR pe judeţul Tulcea.

„Pentru că am fost ales, astăzi, președinte al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Tulcea, vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei primari pentru votul lor de încredere în cadrul acestei organizații.
Prin proiecte responsabile și bine structurate, sper ca în următorii ani ADDJ să își consolideze rolul de Asociație de sprijin pentru toate UAT-urile membre din județul Tulcea.
Împreună ne vom strădui să valorificăm eficient toate oportunitățile de finanțare pe care ni le va oferi noua programare financiară 2021-2027 și vom lucra mai mult și mai bine pentru dezvoltarea comuniților locale pe care le reprezentăm, fiecare dintre noi.” a declarat Eugen Ion, preşedintele ADDJ Tulcea.
La următoarele două puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate raportul de activitate pe anul 2020 şi proiectul de buget pe anul 2021.
Back to top button