fbpx
Ştirea zilei

Doamne ajută! Săli de clasă în biblioteca parohială Isaccea

Un Complex parohial din judeţul nostru – realizat cu fonduri de la bugetul local, dar care, din cauza pandemiei, nu a fost inaugurat până azi – a fost pus la dispoziţia unei instituţii de învăţământ pentru ca astfel toţi elevii să poată merge la şcoală.

Acest lucru s-a întâmplat azi la Isaccea iar decizia de amenajare a două săli de clasă în acest complex parohial, respectiv ceea ce ar fi trebuit să fie trapeza, la parterul clădirii, şi ceea ce ar fi trebuit să fie bliblioteca parohială, la etaj, a aparţinut deopotrivă Consiliului de Administraţie al Liceului Teoretic Constantin Brătescu Isaccea dar şi Asociaţiei de părinţi.

Consiliul de administraţie al Liceului Teoretic Constantin Brătescu Isaccea şi reprezentanţii asociaţiei de părinţi au hotărât că toţi copiii trebuie să meargă la şcoală şi pentru acest lucru ne-au cerut sprijinul nouă, autorităţii publice locale. Trebuie să fac precizarea că din cele cinci corpuri de clădire ale liceului, trei se află în modernizare prin proiecte de finanţare pentru care ne-am zbătut mult. Din acest motiv am căutat şi am găsit soluţii de amenajare a unor săli de curs la standarde educaţionale corespunzătoare atât în Casa de Cultură, momentan neutilizată, în Sala Sporturilor, la fel neutilizată în această perioadă când competiţiile sportive se desfăşoară cu respectarea unor proceduri medicale stricte. În plus, Parohia Sf. Gheorghe din Isaccea a venit cu propunerea de a ne pune la dispoziţie viitoarea trapeză şi viitoarea bibliotecă parohială, spaţii neutilizate de la recepţia complexului parohial ce a avut loc în luna aprilie a acestui an. Pot spune că fiind o clădire nouă ne-a fost foarte uşor să amenajăm acolo două săli de clasă, una la parter şi alta la etaj şi uite aşa am rezolvat 4 clase: două ce au cursurile dimineaţa şi două ce au cursurile după-amiază.” a declarat Anastase Moraru, primarul oraşului Isaccea.

Inspectoratul Şcolar a verificat clasele din Complexul parohial

Chiar dacă s-au făcut eforturi considerabile din partea autorităţii locale pentru amenajarea acestor săli de curs temporare, au fost şi păreri cum că şcoala ar fi trebuit să înceapă cu majoritatea elevilor de gimnaziu şi liceu acasă. Este şi motivul pentru care a fost solicitat un control la sălile de clasă amenajate la Isaccea iar concluzia controlului a fost cât se poate de pozitivă.

Am avut un inspector şcolar care a făcut o verificare pe teren la Isaccea atât la sălile de curs amenajate pentru începutul anului şcolar cât şi pentru a stadiul lucrărilor la corpurile de clădire aflate în reabilitare şi modernizare. Chiar vreau să subliniez faptul că cele două săli de clasă amenjate în complexul parohial au intrare separată şi sunt la standarde în ceea ce priveşte normativul şi recomandările sanitare. E de apreciat efortul autorităţilor locale mai cu seamă că din 12 octombrie 2020, cel târziu, va deveni funcţional corpul de clădire al liceului care are nu mai puţin de 17 săli de curs şi astfel nu va mai fi nevoie de aceste săli de clasă amenajate temporar. Mai mult, de la mijlocul lunii noiembrie va deveni funcţional şi corpul de clădire aferent şcolii gimnaziale şi astfel toate problemele de spaţiu insuficient vor dispărea„, a declarat Viorica Pavel, inspector general şcolar.

Reacția conducerii Liceului Teoretic Constantin Brătescu Isaccea

,,În momente de criză , indiferent de tipul acesteia, e necesar să ne arătăm solidari!

Simțul civic al oamenilor se afirmă prin fapte. Un astfel de fapt a fost realizat de către preotul Padnevici Igor care slujește la Biserica „Sf.Gheorghe”. A pus la dispoziția Liceului Teoretic” Constantin Brătescu „-Isaccea trapeza și sala de conferințe. Ținem să menționăm a nu se face confuzia între ” Capelă mortuară” și „trapeză”. În aceste două spații, absolut deloc folosite până la 14 septembrie 2020, s-au realizat acțiuni de curățenie și dezinfecție, astfel încât să se pună la dispoziția celor mici cele mai bune condiții. În ambele săli de clasă au fost amenajate spații pentru izolator și dotate cu materialele igienico-sanitare.
Ne arătăm indignați de modul de abordare a situației de către presa tulceană care nu ne-a cerut informații despre acest subiect; de modul absolut „nepoliticos” și nelegal prin care s-au realizat pozele; dar și de faptul că, prejudecățile ne dirijează acțiunile.
Suntem încrezători că, în cele din urmă, educația va prima pentru toti factorii decizionali, așa cum am și încercat de altfel să acționăm!
Să ne auzim cu bine, cu sănătate și gânduri bune!
Așa arată în realitate sălile puse la dispoziție de preotul Padnevici căruia îi mulțumim” se arată într-un comunicat al liceului.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE