Ştirea zilei

Accident pe strada Energiei: Şofer de 26 de ani rănit

În această dimineață, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier în municipiu.

Din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat de 26 de ani, în timp ce conducea un auto pe strada Energiei, a intrat în coliziune cu un autocamion condus din sens opus, de un bărbat de 59 de ani, din Tulcea. În urma coliziunii, autoturismul a fost proiectat într-o autoutilitară condusă de un bărbat de 29 de ani, din Tulcea.

În urma accidentului, a rezultat rănirea bărbatului de 26 de ani.

Toți conducătorii auto posedau permis de conducere și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, cercetările continuă pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

          Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Back to top button