fbpx
Ştirea zilei

Coordonare ca la români: S-a reluat circulația pe Podul spre …nicăieri!

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat încă de la prânz faptul că… ” începând cu ora 13.00 se reia traficul pe Podul de la Brăila. Începând cu ora 13.00, s-a decis deschiderea circulației rutiere pe podul suspendat peste Dunăre la Brăila. Se asemenea, se redeschide traficului și DN 2S – Brăila – Pod Dunăre.”
Informația ar fi fost demnă de luat în seamă și utilă conducătorilor auto dacă, în prealabil, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța ar fi comunicat cu privire la situația drumurilor din județele Brăila și, mai ales, Tulcea. Fiindcă așa de azi de la pânz am avut parte de o coordonare ca la români: s-a reluat circulația pe Podul spre …nicăieri!
Potrivit Hotărârii CJSU nr 22 din 27 noiembrie 2023, circulația pe TOATE drumurile naționale din județul Tulcea a fost închisă temporar. Azi la ora 13.00 încă aceste restricții nu fuseseră ridicate așa că temerarii care s-ar fi aventurat pe Podul peste Dunăre ar fi făcut cale întoarsă de la primul sens giratoriu fiindcă sectorul de drum-dig Măcin – Smârdan era închis circulației rutiere.
Ca să mai scalde penibila situație de la ora 13.00, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, cea care are în competență Podul peste Dunăre, a venit înainte de ora 15.00 cu o nouă informație poate și mai penibilă, pe care o cităm mai jos.
Există riscul căderii unor fragmente de gheață de pe macaralele care nu au fost încă demontate de antreprenorul italian Webuild dar și de pe cablurile podului de la Brăila (care nu este încă recepționat). Am notificat antreprenorul să ia de urgență măsuri pentru îndepărtarea gheții de pe macarale și de pe cabluri dar și să asigure funcționarea în parametrii a sistemelor care nu permit formarea gheții pe cabluri.” se arată pe pagina de facebook a DRDP Buzău.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE