fbpx
Tulcea

Eugen Terente, deputat USR Tulcea: Deputații puterii au legalizat braconajul cinegetic!

- declarație politică

Coaliția PSD-PNL-UDMR, alături de minorități, a votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, pentru legalizarea braconajului, adoptând o serie de modificări la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic prin care se dă liber la vănătoare fără niciun fel de limită a păsărilor migratoare.

USR nu poate un susține un asemenea proiect care va distruge ecosisteme întregi ale țării prin mărirea cotelor de vânătoare de până la 22 de ori față de cele actuale.

Proiectul de lege, deși a fost retrimis în Parlament, a trecut prin circuitul legislativ fără niciun fel de modificare.

Această lege este o lege dată de vânători pentru vânători, este o lege care va distruge ecosisteme în România. Au fost invocate legi din alte țări. Ei bine, dragi colegi parlamentari, trebuie să știți că țările care au adoptat astfel de legi, anul acesta, și în anii anteriori s-au reîntors asupra acestor decizii tocmai pentru că au văzut ce consecințe devastatoare au avut deciziile lor. Noi suntem țara care astăzi decide că facem aceleași greșeli pe care alte țări astăzi le îndreaptă.

Am ascultat dezbaterile din comisii, am văzut experți, am văzut societate civilă care a venit și a dat simulări, au arătat date concrete, au arătat cifre concrete, toate au fost date la o parte de niște vânători care au venit și au spus <<este sigur, este foarte bine să vânăm fără niciun fel de limită>>.

Eugen Terente, deputat USR Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE