fbpx
Tulcea

Eugen Tomac, președinte PMP: ”Guvernul poate merge mâine la CJUE”

”Spun de aproape un an că singura cale scurtă pe care o avem la dispoziție pentru a intra în Schengen cât mai curând este un proces la CJUE. De aceea, am deschis o acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în data de 6 februarie împotriva Consiliului Uniunii Europene pentru a constata abuzul de drept al Austriei și încălcarea Tratatului Uniunii Europene și a Tratatului de Funcționare a UE privind accesul României în spațiul Schengen.

Mă bucur că, după ce Comisia Europeană a transmis CJUE că susține demersul pe care l-am inițiat împotriva Austriei, Guvernul României ia în calcul să se alăture acestui proces. Îi recomand premierului Ciolacu să nu mai aștepte până la Consiliul JAI din decembrie, deoarece sigur nu se va schimba nimic până atunci.

Singura cale prin care Guvernul României se poate adresa CJUE este prin procesul pe care l-am deschis conform prevederilor TFUE articolul 263, care spune clar că legalitatea oricărui act al Consiliului UE poate fi contestată în termen de două luni. Acesta a fost motivul pentru care am deschis procesul în ultima zi când putea fi formulată această acțiune.

Austria trebuie să plătească pentru acest abuz, deoarece România pierde anual peste zece miliarde de euro, iar românii sunt ținuți în afara frontierelor UE fără nicio justificare.”

#RomâniaînSchengen 🇷🇴🇪🇺

Eurodeputat Eugen Tomac, președinte PMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button