fbpx
Educaţie

Evaluarea Națională a început bine la Tulcea: Puțini absenți, niciun eliminat, subiecte accesibile!

1545 de elevi au fost prezenți azi la prima probă a evaluării naționale în școlile generale din județul Tulcea. Pentru mulți dintre ei emoțiile au trecut în momentul în care au primit subiectele. La finalul probei mulți erau optimiști. Subiectele și baremele de corectare se pot consulta AICI.

La nivelul județului 1802 au terminat cursurile clasei a VIII-a, însă dintre aceștia, pentru a susține  examenul s-au înscris doar 1608 elevi în 51 de școli, desemnate centre de examen. Dintre elevii înscriși, din motive obiective un număr de 63 de elevi au absentat azi de la prima probă, Limba și literatura română, de la care nu a fost eliminat niciun elev, examenul fiind organizat în bune condiții în toate centrele de examinare.

Dintre  elevii prezenți, 14 dintre ei au susținut examenul în condiții speciale. Comisia județeană de organizare a examenului a aprobat aceste 14 solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învățare, prezența unui însoțitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezența interpreților limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, respectiv susținerea probelor scrise în spital.

Evaluarea Națională a început azi cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată miercuri 21 iunie de proba scrisă la Matematică.  Probele scrise, și cea de azi și cea e miercuri, încep la ora 9 și se vor desfășura în săli de examen, monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 28 iunie 2023, până la ora 14 în centrele de examen.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button