Educaţie

Proiect cu fonduri norvegiene pentru ISJ Tulcea!

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea va demara de la 1 martie 2022 un proiect (Regândirea educației și abordarea managementului pentru un mediu de învățare incluziv și democratic – este denumirea în limba română a proiectului), cofinanţat din fonduri norvegiene ce se va derula pe parcursul a 18 luni. Valoarea proiectului este de 26655 euro, iar partenerii proiectului sunt: European Wergeland Center- NO, Inter Cultural Iceland- IS și Newschool- NO.

„Proiectul vizează formarea de competențe de re-design  curricular și de management incluziv și democratic, adaptat climatului școlar specific regional și contextului educațional european. În cadrul proiectului, formarea a 9 inspectori școlari va avea loc prin trei fluxuri de mobilitate, realizate în colaborare cu partenerii din țările donatoare, Islanda și Norvegia. În vederea atingerii obiectivelor, se va participa la 3 cursuri oferite de partenerii din țările donatoare: ²Building Inclusive and Democratic School Cultures², oferit de European Wergeland Centre,  ²Diverse Society. Diverse classroom²,  oferit de Newschool,  și cursul ²Design thinking in the Classroom²,  propus de InterCultural Iceland.” se arată în comunicatul ISJ Tulcea.

Rezultatul principal al  proiectului va fi o rețea scolară rezilientă și capabilă să își adapteze acțiunile și deciziile la principiile europene și la prioritățile naționale și locale, speră conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea.

 

Back to top button