Educaţie

Pont pentru absolvenţii de gimnaziu: clasă de educatori-puericultori!

Tulcea va avea din viitorul an şcolar, 2020-2021, o clasă de educatori-puericultori la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiu. Prima întrebare este evidentă: ce înseamnă educatori-puericultori? Acești educatori-puericultori sunt viitoare cadre specializate care pot lucra în educația ante-preșcolară și anume în educația copilului de la 0 la 2 ani, deci în creșe, pe înțelesul tuturor. Vor avea sarcina nu numai de a supraveghea copilul, ci de a-l educa, de a-i oferi o formă incipientă de educație. Sunt necesari acești oameni calificați, pentru că numărul de creșe este în creștere și pentru că un copil socializat adus într-o colectivitate trebuie să primească și o formă de educație. Plus, și legislația va impune încadrarea la acest nivel cu persoane calificate. Deci o meserie de mare viitor!

Potrivit conducerii Liceului Teoretic „Ion Creangă” din municipiu, „ca și în cazul specializării învățători-educatoare, absolventul acestui profil are o calificare la finalul anilor de studiu, pe baza căreia poate intra direct pe piața muncii până la stabilirea altor obiective educaționale. Concret, absolvenții acestei filiere vor avea pregătirea de specialitate să lucreze cu nivelul de vârstă 0-3 ani, specializare cuprinsă în Registrul Naţional al Calificărilor, iar la întrebarea justă și pertinentă dacă vorbim de o specializare de viitor o simplă navigare pe internet va oferi răspunsul: e nevoie de educatori-puericultori. Societatea a intrat într-o etapă a evoluției în care părinții solicită din ce în ce mai des ajutor specializat pentru copii, fie din lipsă de timp, fie din dorința de a fi sprijiniți în procesul educativ. Noutatea nu ar trebui să fie un impediment în alegerea noastră; dimpotrivă, există șansa de a fi primii experți într-un domeniu de viitor. Mai mult de atât, Liceul Teoretic „Ion Creangă” oferă elevilor, în afara siguranței unei profesii, educație de calitate și șanse reale de a promova examenele naționale”.

Ce aptitudini sunt vizate de această specializare?

Dorința de educație continuă și superioară pe care un elev de clasa a VIII-a o dovedește prin încercarea de admitere la liceu trebuie completată de capacitatea de a comunica eficient în limba română, simț artistic (arte vizuale și muzică) și aptitudini sportive, acestea fiind dovedite prin mediile mari obținute în anii de gimnaziu la aceste discipline. Toate aceste calități vor fi exersate și perfecționate de către o echipă de profesori dedicați pentru ca viitorul absolvent să devină un profesionist în educația timpurie.

De ce ACUM?

Situația actuală a creat o serie de dificultăți la nivel de instituție referitor la campania de promovare întreruptă dincolo de voința noastră, dar și la nivel individual, în ceea ce privește admiterea la liceu. Ne adresăm tuturor celor care și-au dorit educație de calitate și au pierdut oportunitatea unui loc într-un liceu important al acestui județ. Acum e șansa de a face un pas concret pentru viitorul tău.

Cum și când ne putem înscrie?

Pe data de 27 iulie 2020 toți cei interesați sunt așteptați la sediul Liceului Teoretic „Ion Creangă” pentru a se înscrie. Actele și alte informații necesare se regăsesc pe site-ul liceului sau la avizier.

 

Back to top button