fbpx
Educaţie

Ziua Învățătorului – 5 iunie 2023: La mulți ani tuturor dascălilor!

Anul acesta, Ziua Învățătorului încheie o minivacanță de care au beneficiat toți angajații din sistemul bugetar însă Educația, mai ales educația!, nu ar trebui să ia niciodată vacanță. Pentru o comunitate creată de voluntara Laura Ghioc in jurul părinților de elevi și în general de oameni cărora le pasă să avem o Românie Educată, acesta (mai jos n.n.) este cadoul pentru cadrele didactice care au dovedit că au chemare pentru această meserie.

Marinela Hudea- învățătoare Școala ,,Alexandru Ciucurencu „Tulcea 

„Atat timp cat eu, cadrul didactic, invat atat de multe de de elevii mei, in afara de a le multumi pentru fiecare zambet, pentru fiecare imbratisare, pentru fiecare moment in care ei s-au impacat dupa o neînțelegere, ce as putea spune? Ca mi-e dor de ei, ca voi continua sa fiu la fel de sincera cu fiecare in parte, ca voi profita de orice moment ca sa ii fac sa rada, sa se simta bine. E atat de greu sa muncesti cu atat de multe caractere, sa cauti metode de a intra pe sub pielea „piticilor”, sa ii faci sa te asculte, sa ii faci sa vina la tine pentru orice problema (si ca doare buba facuta de pisica, chiar daca e pe trecute deja…), sa iti spuna pe la 9-10 ani ca „parca le place de x sau y” si nu stiu cum sa procedeze. Tot greul e insa rasplatit prin „Buna ziua!” primit de la cate un om cu un cap mai înalt, om la care te uiti mirat si-ti spune: „Mi-ati fost profa!”

Lidia Băluță- învățătoare Școala Alexandru Ciucurencu Tulcea 

„Dragi elevi, să nu uitați că fiecare dintre voi este special și unic. Vă doresc să vă bucurați unii de alții ,să fiți înțelepți , ambițioși, curajoși și fericiți. Să găsiți putere în voi să zâmbiți ,să visați ,să iertați și să iubiți,dragii mei! Să răspundeți mereu cu bunătate chiar și celor ce vă necăjesc, deoarece doar binele învinge răul întotdeauna! Dacă ești bun, primești bine!”

Cornelia Stroe- învățătoare Școala Dăeni 

„Consider ca dascalul sculpeaza caracterul si sufletul copiilor! Multe din elevele mele sunt mamici, generatii de Aur am avut! Sunt profesor inv prescolar si primar, in com Daeni-Tulcea, din anul 1999”

Mirela Mihailov-invatatoare Liceul Jean Bart Sulina

” In educație descoperi cheia pentru a merge mai departe!”

Roxana Zalum- învățătoare Școala Gimnazială Elena Doamna Tulcea

„Sunt invatatoare de 26 de ani. Foștilor și actualilor elevi, precum și tuturor copiilor le doresc să nu le fie frică de greutățile pe care le întâlnesc în viaţă, să aibă încredere în abilitățile lor, să nu își piardă sinceritatea și să aibă parte de sănătate și numai de bine! Fie ca fiecare zi a voastră să fie cu soare în suflet! Vă îmbrățișez cu drag!”

Laura Cirnat- învățătoare Școala Gimnazială Constantin Găvenea

,,Am învățat, de-a lungul activității mele didactice, alături de copii, de 26 ani, că este nevoie să ne susținem copiii în drumul cunoașterii, cu răbdare, ajutându-i, deoarece atunci încep să înflorească în cele mai bune versiuni ale lor. Când nu primesc asta de la noi, se vor ofili. Am lucrat de fiecare dată numai având părinții aproape și astfel am reușit să formăm, împreună, copii cu o mare încredere în ei, capabili să reușească tot ce își propun.
Copiii sunt cel mai pur dar de la Dumnezeu, iar noi trebuie să fim mereu alături de ei, necondiționat.
Îi port în inimă pe toți copiii MEI de la școală, fiecare are locul lui special!”

Mădălina Ariton- Scoala Gimnazială Nifon Bălășescu

,,Anul acesta se împlinesc 32 de ani de când îmbrățișez această nobilă meserie. Sunt mândră de toți elevii mei. Mândră că i-am cunoscut și am avut privilegiul de a le pătrunde în suflete, mândră de ceea ce au devenit și de faptul că, de câte ori au ocazia, spun cu recunoștință ,,a fost învățătoarea mea”! Nu este ușor să fii învățător, dar îmbrățișările sincere ale piticilor cărora le ești ,,mama de la școală”, încrederea cu care ei împărtășesc cu tine temerile, gandurile, speranțele îți dau putere să mergi mai departe.”

Tanța Iliescu – profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu Tulcea 

Daniela Moraru- profesor pentru învățământ preprimar Liceul Teoretic ,,Ion Creangă

„Lucrez cu preșcolarii, precum și cu domnișoarele elevele practicante, de la profilul pedagogic, din anul școlar 1998-1999.

Iubesc să lucrez cu copiii, de aceea, am ales să studiez la Școala Normală, la profilul educatoare, iar apoi să lucrez în învățământ.

,,Meseria de educator este o mare și frumoasă profesiune, care nu seamănă cu nici o alta, o meserie care nu se părăsește seara o dată cu hainele de lucru, o meserie aspră și plăcută, umilă și mândră, exigentă și liberă, o meserie în care mediocritatea nu este permisă, unde pregătirea excepțională este abia satisfăcătoare, o meserie care epuizează și înviorează, care te disperă și exaltă, o meserie în care ,,a ști,, nu înseamnă nimic fără emoție, în care dragostea este sterilă fără forță spirituală, o meserie, când apăsătoare, când implacabilă, ingrată și plină de farmec.” (A. MARIE)

Citatul menționat mi-a fost prezentat în prima oră de practică pedagogică, în clasa a IX-a și mereu a fost definitoriu pentru mine. M-a ghidat atât în cele mai frumoase momente, cât și în cele dificile, în cariera didactică. Meseria pe care mi-am ales-o îmi oferă bucuria de a contribui la temelia educației lor și mulțumirea când aceștia devin ,, OAMENI MARI”.

Le mulțumesc sutelor de părinți, pentru că au avut încredere în mine și au decis să fiu ,, doamna” copiilor!

Le mulțumesc sutelor de copii, alături de care am trăit clipe minunate și care mi-au dat posibilitatea să redevin ,,copil” de nenumărate ori!”

Aurora Cerasela Carare- Liceul Arte George Georgescu

„Copiii sunt veseli și empatici. Mă inspiră mereu.

Sunt onorată să pot fi ghid în călătoria lor. Respect copilul și manifestările sale!”

Smaranda Bacaliaros- Liceul Jean Bart Sulina

„Am o activitate de 43 de ani la catedra. O cariera frumoasa pe care am iubit-o si o iubesc pentru ca acele sufletele nevinovate de copii pasesc in lumea minunata a cunoasterii, iar noi avem inalta misiune de a-i indruma. De aceea cei mai multi dintre elevii mei ma considerau a doua lor mama. In plus am avut ca elevi inclusiv fiicele mele si nepotica mea.”

Anisoara Popa- fosta invatatoare Scoala Gimnaziala nr 12

„Sunt deja de 3 ani la pensie. Am iubit enorm aceasta mai mult decat o meserie. Este intr-adevar cea mai frumoasa rasplata a muncii tale, ca elevii tai sa isi aminteasca de tine, cu drag si dupa decenii.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button