fbpx
Educaţie

Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” câştigat de un elev de la Şcoala „I.L. Caragiale” Tulcea

Sâmbătă, 7 mai 2022, la Şcoala „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de matematică ,,Viceamiral Vasile Urseanu”, un concurs de matematică dedicat elevilor de clasa a VIII-a, desigur foarte buni la Matematică.

Devenit tradiție pentru Forțele Navale Române, Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” a ajuns anul acesta la ediția a XXVIII-a fiind organizat de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”. Elevii claselor a VIII-a din județele Constanța și Tulcea, care sunt pasionați de matematică, au avut posibilitatea să se dueleze în universul cifrelor, în data de 9 aprilie 2022 atât la sediul colegiului militar constănțean cât și la Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu”, din Tulcea unde s-au înscris 30 de elevi.

Azi, în prezenţa deputatului George Şişcu, subprefectului Timur Memet şi viceprimarului Dragoş Simion, inspectorul de matematică Monica Petre şi a comandorului (r) Ion Zaharia, au fost acordate cele 3 premii, premiul I, premiul II şi premiul III precum și alte 7 mențiuni.

Premiul I – Mihai Alexandru Huţu de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale Tulcea

Premiul II – Andrei Theodor Tabacovici de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret Tulcea

Premiul III –  Răzvan Florin Ruse de la Şcoală gimnazială Greci

Mențiuni: Alexandra Popa, Alexia Modoran, Alin Idal, Cristina Mihaela Hagiu, Alexandru Crăiță şi Eliza Florina Stoian.

Felicitări profesorilor organizatori de la Școala Gimnazială ,,Alexandru Ciucurencu” şi anume Valentina Radu, Tanţa Costea și Viorel Caracostea!

Inițiat în anul 1993, Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” are menirea de a atrage cât mai mulţi absolvenţi ai claselor a VIII-a, cu aptitudini reale pentru disciplinele matematicii, către învăţământul de marină. Concursului i s-a atribuit numele unuia dintre cei mai prestigioși amirali ai Marinei Române, viceamiralul Vasile Urseanu, primul comandant al navei-școală „Mircea”, participant la Războiul de Independenţă. Deprins cu navigaţia şi calculele matematice precise, s-a consacrat studiului astronomiei. A înfiinţat societatea Astronomiei Române şi a construit, la Bucureşti, prin eforturi financiare proprii, observatorul astronomic care îi poartă numele.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE