Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” câştigat de un elev de la Şcoala „I.L. Caragiale” Tulcea
Sâmbătă, 7 mai 2022, la Şcoala „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de matematică ,,Viceamiral Vasile Urseanu”, un concurs de matematică dedicat elevilor de clasa a VIII-a, desigur foarte buni la Matematică.
Devenit tradiție pentru Forțele Navale Române, Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” a ajuns anul acesta la ediția a XXVIII-a fiind organizat de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”. Elevii claselor a VIII-a din județele Constanța și Tulcea, care sunt pasionați de matematică, au avut posibilitatea să se dueleze în universul cifrelor, în data de 9 aprilie 2022 atât la sediul colegiului militar constănțean cât și la Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu”, din Tulcea unde s-au înscris 30 de elevi.
Azi, în prezenţa deputatului George Şişcu, subprefectului Timur Memet şi viceprimarului Dragoş Simion, inspectorul de matematică Monica Petre şi a comandorului (r) Ion Zaharia, au fost acordate cele 3 premii, premiul I, premiul II şi premiul III precum și alte 7 mențiuni.
Premiul I – Mihai Alexandru Huţu de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale Tulcea
Premiul II – Andrei Theodor Tabacovici de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret Tulcea
Premiul III – Răzvan Florin Ruse de la Şcoală gimnazială Greci
Mențiuni: Alexandra Popa, Alexia Modoran, Alin Idal, Cristina Mihaela Hagiu, Alexandru Crăiță şi Eliza Florina Stoian.
Inițiat în anul 1993, Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” are menirea de a atrage cât mai mulţi absolvenţi ai claselor a VIII-a, cu aptitudini reale pentru disciplinele matematicii, către învăţământul de marină. Concursului i s-a atribuit numele unuia dintre cei mai prestigioși amirali ai Marinei Române, viceamiralul Vasile Urseanu, primul comandant al navei-școală „Mircea”, participant la Războiul de Independenţă. Deprins cu navigaţia şi calculele matematice precise, s-a consacrat studiului astronomiei. A înfiinţat societatea Astronomiei Române şi a construit, la Bucureşti, prin eforturi financiare proprii, observatorul astronomic care îi poartă numele.