Educaţie

Mențiune la Olimpiada națională pentru eleva Adriana Perijoc de la Liceul teoretic Ion Creangă!

În perioada 27-30 aprilie, s-a desfășurat a XXI-a ediție a Olimpiadei Naționale de Limba Romani. La această ediție, găzduită de ISJ Alba, au participat 72 de elevi din 24 de județe. Județul Tulcea a fost reprezentat cu succes de 7 elevi de la Școala Profesională ”Danubius” Tulcea și Liceul Teoretic ”Ion Creanga” Tulcea, elevi care provin din comunitățile de rromi din localitățile Niculițel, Ciucurova, Valea Teilor și Tulcea.Eleva Perijoc Adriana din clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea, a s-a întors acasă cu MENȚIUNE. Eleva a fost pregătită de profesorul Gabriel Stoica.

Doresc să îi felicit pe toți copiii prezenți în această competiție! Calificarea în faza finală reprezintă în sine o performanță deosebită pentru fiecare copil. 

Ministerul Educației împreună cu ISJ Alba și Organizația Partida Romilor, a sprijinit financiar și logistic organizarea în cele mai bune condiții a Olimpiadei Naționale de Limba Rromani. Partida Romilor le-a acordat tuturor copiilor diplome și premii în bani, iar profesorilor și organizatorilor, distincții pentru activitate. 

Ne onorează aceste performanțe și considerăm că avem responsabilitatea de a motiva, în continuare, performanța la disciplina limba și literature rromani maternă. 

Adresăm mulțumiri și felicitări olimpicilor care ne-au reprezentat, cu mare onoare, la etapa națională, mulțumiri cordiale – colegilor profesori îndrumători și părinților, de asemenea mulțumiri colegelor noastre, prof. Chiriță Emilia Ionela și Mirela Filip, mediator școlar în cadrul CJRAE Tulcea, care au însoțit lotul olimpc și au coordonat cu profesionalism toate acțiunile necesare deplasării și șederii la Alba Iulia. 

De asemenea adresăm mulțumiri domnului administrator public al județului Tulcea Dumitru Mergeani, care ne-a sprijinit cu asigurarea transportului lotului olimpic la Alba Iulia.” a declarat inspectorul pentru minoritatea rromă, profesorul Gabriel STOICA.

 

Back to top button