fbpx
Educaţie

Evaluarea Naţională la Matematică: Niciun eliminat, dar 56 de absenţi

Un număr de 1637 de copii s-au înscris la Evaluarea Naţională 2022 în judeţul nostru, deşi numărul total al elevilor de clasa a VIII-a a fost în anul şcolar 2021-2022 de 1856 de elevi. Altfel spus, dintre elevii de clasa a VIII-a 219 dintre ei nu s-au înscris la Evaluarea Naţională.

Azi, în ultima zi de examen, la Matematică, s-au prezentat doar 1581, absentând aşadar 56 de elevi.  Potrivit inspectorului general şcolar Viorica Pavel dintre cei prezenţi niciun elev nu a fost eliminat din cele 54 centre de examen.

„Ca şi la proba de Limba şi Literetatura Română nu am avut vreun elev eliminat şi niciun incident deosebit. Examenul a decurs normal în toate centrele şi să sperăm că un număr cât mai mare de elevi vor obţine note foarte bune şi bune, ne-a declarat inspectorul general şcolar, Viorica Pavel .

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Cum se calculează media de admitere liceu
Media generală pentru admiterea la liceu se calculează ca medie aritmetică după formula MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN, unde MA reprezintă media de admitere, ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor a V- VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională, la cele două materii de examen.
Astfel că media la Evaluarea Națională 2022 se calculează adunând media generală obținută la evaluarea naţională, care are o pondere de 80%, cu media generală de absolvire a claselor V-VII, care are o pondere de 20%, iar rezultatul se împarte la doi.

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde MA = media de admitere
ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII
EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button