Ştirea zilei

Expoziție de artă vizuală online „Miracolul Dunării”!

Pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman” (https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/) a debutat expoziția de artă vizuală online „Miracolul Dunării”, având-o drept autoare pe artista Anișoara Ivanov.
Anișoara Ivanov este doctor inginer și profesor de fizică la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea dar pictura este pasiunea care îi oferă culoare și încredere în viața cotidiană și dese momente de introspecție.
Anișoara Ivanov spune că „Mă simt strâns legată de ținutul dobrogean. Sunt născută într-un sat situat pe malul lacului Razelm,satul Iazurile, localitatea Valea Nucarilor, județul Tulcea. Din anul 1987 sunt absolventă a Facultății de Fizică din București.
Încă de mică am cochetat cu tradițiile și cultura iar în prezent sunt elevă la Școala Populară de Artă din Tulcea la clasa maestrului Gheorghe Neață.
Am descoperit în încercările mele plastice natura pe care o prezint într-o colecție de imagini în care precizia liniilor, redarea detaliilor este sensibilizată prin culoare.
Subiectul preferat este peisajul dunărean. Este multă pace și sensibilitate în nevoia mea de claritate și de puritate. Întreaga colecție prezentă în Galeria de Artă „Virgil Coman” privește natura așa cum este ea, iar grandoarea peisajului vine din lumina blândă a tablourilor”.
Profesor pictor Gheorghe Neață afirmă despre eleva sa că „Pictura doamnei Anișoara Ivanov rămâne fidelă unei arte bogate pe înzestrarea sensibilă a ochiului. Sensibilitatea și verticalitatea reprezintă un dar genetic.”
Grafica pentru expoziția„Miracolul Dunării” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman”, organizarea și curatoriatul expoziției fiind asigurate de dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art.

Back to top button