fbpx
Ştirea zilei

FELICITĂRI, ELENA! Mențiune onorabilă la Olimpiada Internațională de Lingvistică!

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din România, din păcate nepreluat și de Inspectoratul Școlar Tulcea pe pagina de socializare (ar fi și unele motive pentru care nu o face, dar nu este acum momentul să dezvoltăm subiectul,  elevii români au obținut șase medalii (una de aur, trei de argint, două de bronz) și două mențiuni onorabile la Olimpiada desfășurată săptămâna aceasta (23 – 29 iulie) în Bansko, Bulgaria. Pentru prima dată, în acest an, Între cele opt premii aduse României la această Olimpiadă Internațională unul este al unei eleve a Liceului Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, respectiv Elena Tamara IVANOF.
Performanța elevei tulcene a fost amintită și pe pagina de socializare a Primăriei Tulcea și nu întâmplător: grație unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, Elena Tamara IVANOF a primit banii necesari pentru deplasarea și participarea la această Olimpiadă Internațională. Felicitări consilierilor municipali care au votat proiectul: probabil cea mai deșteaptă investiție din bugetul local din acest mandat al lor!
România a trimis două echipe la etapa internațională. Toți cei opt participanți au obținut premii, după cum urmează:
Echipa 1 (finanțată de Ministerul Educației)
👉 Oros Vlad Ștefan (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara) – medalie de aur, locul 4 în lume la proba individuală
👉 Bratu Mihai-Alexandru (clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu) – medalie de argint
👉 Chirilă Matei (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca) – medalie de argint
👉 Nedelea-Bolboaca Andrei Cristian (clasa a IX-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, sector 2, București) – mențiune onorabilă
Echipa 2 (autofinanțată din sponsorizări)
👉 Păvăloaia Elena (clasa a IX-a, Colegiul Național „Sfântul Sava”, sector 1, București) – medalie de argint
👉 Anghel Mihaela (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”, Alexandria) – medalie de bronz
👉 Pishchymukha Valeriia (clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc”, Cluj-Napoca) – medalie de bronz
👉 Ivanof Elena Tamara (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Tulcea) – mențiune onorabilă
👏 Odată cu obținerea acestor rezultate, Vlad Ștefan Oros (argint în 2022, aur în 2023) se alătură listei celor mai titrați participanți, listă din care face parte și Mihai Alexandru Bratu (aur în 2021, aur în 2022 și argint în 2023), care își reconfirmă statutul de cel mai bun participant român din toate timpurile.
👏 Echipele României au fost însoțite de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din București; cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, București), Roxana Magdalena Preda (asist. univ. dr., Facultatea de Litere, Universitatea din București) și Paul Helmer (cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca).
👉 La etapa din acest an au participat 204 elevi din 38 de tări. În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, au existat două probe: una individuală (care a durat 6 ore şi a presupus rezolvarea a 5 subiecte) şi alta pe echipe (care a durat 4 ore şi a presupus rezolvarea unui subiect).
Felicitări elevilor și tuturor celor care le sunt alături, susținând, astfel, performața în educație!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE