fbpx
Fotbal

Finala Cupei României se joacă tot la Tulcea și tot între Baia și Sarichioi!

Duminică după amiază, tulcenii sunt invitați la un meci de fotbal între două echipe care la începutul lunii iunie și-au disputat titlul de campioană a Ligii a IV-a de fotbal: Hamangia Baia – Pescărușul 1969 Sarichioi. Practic cele mai bune două echipe din fotbalul tulcean, dacă omitem aici numele campioanei din sezonul trecut, Viitorul Murighiol, vor disputa în această duminică pe stadionul Delta din Tulcea, începând cu ora 17.00, cea mai râvnită cupă și anume Cupa României. Desigur trofeul oferit de AJF Tulcea câștigătoarei de la nivel județean.

Cu aproape trei mii de spectatori în tribune, meciul disputat pentru titlul de campioană a arătat, cât se poate de limpede, că tulcenii încă nu au uitat drumul spre stadion. Iar faptul că învinsa finalei campionatului a avut peste două mii de suporteri la meci arată cât de iubit este fotbalul de către suporterii echipei din Sarichioi. Totuși, la Liga a III-a va reprezenta județul echipa Hamangia Baia care, din această postură de echipă nou promovată după barajul cu Montana Pătârlagele, are prima șansă la câștigarea trofeului.

Pentru scandările din timpul meciului cu Pescărușul la adresa mea îmi doresc victoria în meciul de cupă mai mult decât mi-am dorit câștigarea barajului, vă spun sincer! Și chiar dacă voi antrena din toamnă echipa Hamangia Baia în Liga a III-a, ca jucător promit să mă legitimez la contracandidata Pescărușului la promovare și să îi mai bat și anul viitor, ca jucător, în finala campionatului Ligii a IV-a! Ne dorim cupa și asta pentru că ne dă continuitate la echipă și fiindcă ne așteaptă aproape două luni în care va trebui să ne întărim puternic pentru a juca la Liga a III-a. Dar asta nu ține de mine ci de conducerea clubului, de sponsorii echipei și mai ales e domnul primar Mugurel Marșavela.” a declarat Mihai Guliu, antrenorul echipei Hamangia Baia.

L a rândul său, antrenorul echipei din Sarichioi, Marian Bravu, are și el amintiri nu tocmai plăcute de la meciul pentru titlul de campioană, dar nu din pricina scandărilor din tribune. ”Noi nu avem ce revanșă să ne luăm față de Hamangia Baia că nu ei ne-au învins ci arbitrul întâlnirii. Avem la ora aceasta toți jucătorii mai motivați ca niciodată, vrem să câștigăm, ca și anul trecut, cupa și să demonstrăm că suntem mai buni și că am fi meritat și titlul!”.

Același discurs despre meciul de campionat l-a avut și primarul din Sarichioi, Vitali Finoghen (FOTO), care a transmis totuși felicitări echipei din Baia pentru câștigarea barajului. ”Înainte de meciul de cupă de duminică se cuvine să transmit sincere felicitări echipei Hamangia Baia pentru câștigarea barajului de promovare. Sper să îi vedem din luna august jucând la Liga a III-a la Baia iar echipa care să reprezinte județul în al treilea eșalon să se numească tot Hamangia Baia. Despre meciul de duminică acum ce pot să mai zic: să vedem cine câștigă și fără fluierul domnului Colțescu!”.

”Să fie clar: A câștigat barajul de promovare Hamangia Baia și echipa este a comunei Baia!”

După terminarea meciului din finala Ligii a IV-a de fotbal au fost mai multe voci, mai mult sau mai puțin anonime, care au dat ca sigur ”parteneriatul” dintre echipa din Baia și municipalitatea din Tulcea. S-a mers până acolo încât s-a vorbit despre ”Hamangia Tulcea” sau altfel spus despre o echipă care să joace meciurile de pe teren propriu la Tulcea pentru Tulcea.

Să fie clar: A câștigat barajul de promovare Hamangia Baia și echipa este a comunei Baia! Am discutat cu sponsorii echipei, avem promisiuni că vom fi sprijiniți pentru participarea în Liga a III-a de fotbal. M-am săturat să tot scriu unora și altora acest lucru și dacă cineva a negociat, cum se spune, vreo fuziune cu Tulcea, vă spun eu că a negociat prost. Până una alta toți care ne-am implicat financiar în acest proiect nu știm de așa ceva și nici nu ne interesează. Comuna Baia are în acest moment aproape finalizată o investiție realizată prin Compania Națională de Investiții în cel mai modern aș spune eu stadion de fotbal din județul Tulcea, cu nocturnă și gazon sintetic, și tocmai pentru această investiție ne-am fixat acest obiectiv de a câștiga campionatul, de a câștiga și barajul și de a promova la Liga a III-a. Îmi doresc și eu și sponsorii să jucăm din septembrie la Liga a III-a și pe acest stadion.” a declarat Mugurel Marșavela, primarul comunei Baia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button